Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene, og en rekke gode medlemsfordeler.
(Elbil24:) De fleste har fått med seg at det er museår i år, og det går ikke bare ut over boligen din. Musene forsyner seg også rått av kjøretøy i alle varianter.
Rekordår
Museskader på kjøretøy er ganske vanlig, men i år kan det se ut som om alle tidligere rekorder blir slettet. Eksakte tall er vanskelig å finne, men gjennomsnittlig blir 500 biler og campingvogner gnagd i stykker årlig.

–Dette er tall som kommer til å bli knust i 2020, sier Arne Voll. Han er kommunikasjonssjef i Gjensidige. Bare i løpet av de siste ukene kan det være snakk om flere hundre skader totalt for bransjen. Bare hos Gjensidige er det registrert opp til 30 skader på en uke. Og det ser ikke ut til å gi seg.
–Vi kan ikke huske å ha sett lignende skadetall tidligere, fortsetter kommunikasjonssjefen. Det er også snakk om betydelige erstatninger. Gjennomsnittlig erstatningssum er på over 25.000 kroner.

Feil forsikring kan koste deg dyrt
Det eneste lyspunktet for deg med elbil er at det kan se ut som om appetitten på denne typen biler foreløpig er noe lavere enn på fossilbiler. En naturlig grunn er at det fremdeles er færre elbiler på veiene
–En annen grunn kan være at musene er en smule mer miljøbevisste, sier Voll spøkefullt.
Følger med på lasset
En ting er å få reparert skadene på bilen, men verkstedet må også være sikre på at musene er borte.

Potensiell smittebombe: Dette må du unngå
–De blir mer enn gjerne med på lasset, kan Voll fortelle. En av våre kunder fikk reparert bilen etter at mus hadde gjort skade. Etter bare kort tid tok kunden kontakt med oss på grunn av nye skader. Bilen sto parkert i garasje samme sted.

Vold kan også fortell om en annen kunde som har hatt tre runder med museangrep på samme bil. Etter to skader flyttet de bilen til et annet sted, men musene ga seg ikke. Bilen måtte til reparasjon en tredje gang.

Disse 40 elbilene kommer i 2021
Sjekk med forsikringsselskapet
Har du hatt mus i bilen er det lurt å ta kontakt med forsikringsselskapet eller et verksted. Selv om du har klart å kvitte deg med musa, kan den ha gjort mye ugagn før den gikk i fella. Det kan også være flere mus.
–Da er det sikreste å ta en sjekk på verkstedet at alt er i orden, avslutter Voll.
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.