Verdens største ladestasjon:

Her kan 258 biler lade samtidig

I samarbeid med BYD slår Shell på stortromma – nå har selskapet åpnet verdens største ladestasjon.

GEDIGEN: Rett ved flyplassen i Shenzhen har Shell åpnet verdens største ladestasjon. Foto: Shell
GEDIGEN: Rett ved flyplassen i Shenzhen har Shell åpnet verdens største ladestasjon. Foto: Shell Vis mer
Publisert

(Elbil24): På bildet over ser du det som per i dag er verdens største ladestasjon, og som forleden dag ble åpnet av Shell i samarbeid med BYD. Ladestasjonen befinner seg i Shenzhen i Kina.

Ladestasjonen byr på hele 258 hurtigladepunkter. På bildene kan vi skimte at ladeeffekten er på 250 kW.

Stasjonen sørger også for at noe av energien bilene fylles med er solenergi. Solscellepanelene skal til sammen være i stand til å generere 300.000 kWh årlig, selv om det neppe er nok til å dekke alt energiforbuket.

Ladestasjonen ligger ikke langt unna flyplassen i Shenzhen og skal ha kapasitet til å lade mer enn 3300 elbiler hver dag. De som lader bilen her har også tilgang til en egen kafé, salgsautomater og en egen «driver's lounge».

Her kan 258 biler lade samtidig

Det er bilprodusenten BYD som er samarbeidspartner med Shell på dette prosjektet – BYDs hovedkvarter ligger nettopp i Shenzhen. Fra før har også Shell samarbeidet med Nio om å bygge batteribyttestasjoner til deres biler.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.