Her kan det bli forbudt med bensin og diesel allerede om 6 1/2 år

Storbyen strammer grepet: - Har man ikke ambisjoner, skjer det ingen utvikling.

NIX MER EKSOS: København kommune jobber for å gjøre den danske hovedstaden fossilfri allerede i 2030. Foto: Pixabay
NIX MER EKSOS: København kommune jobber for å gjøre den danske hovedstaden fossilfri allerede i 2030. Foto: Pixabay Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Mens Oslo og ander storbyer i Europa jobber for å få innført såkalte nullutslippssoner i deler av byene, går man tøffere til verks andre steder.

I København har for eksempel alle partier i kommunestyret blitt enige om å jobbe for å gjøre hovedstaden fri for bensin- og dieselbiler allerede i 2030.

Det må sies å være svært ambisiøst, all den tid at elektrifiseringen har kommet mye kortere der enn her til lands.

- Må ha ambisjoner

Forslaget ble fremmet av SF og Alternativet, og torsdag ble det vedtatt - under forutsetning av at det gjennomføres noen viktige undersøkelser i forkant. Man må for eksempel kartlegge hvordan man kan få på plass nødvendig infrastruktur - ikke minst nok hurtigladere, innen 2030. Det skriver danske TV2.

– Utviklingen går veldig fort, og det vi vet som politikere er at hvis man ikke har ambisjoner, skjer det ingen utvikling. Derfor må vi presse på, sier byutviklingstalsmann Rasmus Steenberger (SF) i København, til nettstedet.

Fortsetter etter videoen

Med en lastesykkel kan du kjøre unger og gjøre storhandel. Videoen gir oversikt over de ulike typene. Vis mer

Steenberg avviser samtidig ikke at man etter kartleggingen vil bli nødt til å konkludere med at det fortsatt må være unntak for utslippsregelen også etter 2030, og sier også at det kan bli nødvendig å lage en form for overgangsperiode for enkelte innbyggere.

I tillegg trengs det både hjelp og støtte fra det danske parlamentet.

Positiv bransjeorganisasjon

De Danske Bilimportører, som er navnet på bransjeorganisasjonen som reprensenterer bilprodusenter i Danmark, er holdningen positiv til vedtaket.

– Vi vet at fremtiden er nullutslippsbiler. Elbiler vil nok dominere bildet når vi ser litt lenger fram. Derfor ser vi det som helt naturlig at Københavns kommune vil stille dette kravet i fremtiden, sier administrerende direktør Mads Rørvig til TV2.

Få også med deg denne nyheten:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.