Ny trend

Her kan du få bygd om bensinbilen til elbil for «småpenger»

Tilbyr nå konverteringssett for å kunne kjøre gamle bilmodeller på elektrisitet. Takket være solid statsstøtte, blir kostnaden for bileieren relativt lav.

TWINGES: Mange steder i Europa kan det bli forbudt å kjøre diesel- og bensinbiler, og man tvinges dermed til å bruke biler med nullutslipp. På bildet ser du Renault Twingo, som er en av modellene det snart kommer konverteringssett til. Foto: Renault
TWINGES: Mange steder i Europa kan det bli forbudt å kjøre diesel- og bensinbiler, og man tvinges dermed til å bruke biler med nullutslipp. På bildet ser du Renault Twingo, som er en av modellene det snart kommer konverteringssett til. Foto: Renault Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Vi har sett mange eksempler på det tidligere; at gamle biler bygges om til elbil. Det er fullt mulig for de aller fleste biler, men så langt har det stort bare vært entusiastene som har grepet muligheten, først og fremst fordi prosessen både er omfattende og ikke minst kostbar.

Kan bli nytt massemarked

I Frankrike er derimot et massemarked i ferd med å se dagens lys. Her har nemlig myndighetene endret regelverket, og tilbyr nå solide statlige tilskudd til folk som vil bygge om diesel- og bensinbilen sin.

Den siste tiden har det dukket opp en rekke selskaper som tilbyr slik ombygging, skriver elbilen.se.

Fortsetter etter videoen

MINI CLASSIC: Ved Minis fabrikk i Oxford kan nå eierne få bygd om bilene sine til elbiler - med angrerett. Video: BMW/Elbil24 Vis mer

Lager offisielle konverteringssett

En av de mest kjente er R-Fit, som har gått sammen med Renault for å produsere offisielle konverteringssett av eldre modeller, i første omgang eldre utgaver av Renault 4 og Renault 5, samt den mer moderne modellen Twingo.

For førstnevnte skal konverteringssettet komme i salg allerede neste måned, til en pris på 11.900 euro - som tilsvarer i underkant av 128.000 norske kroner. Men det er før tilskudd fra staten. Som innbygger i landet kan du nemlig få inntil 60.000 kroner i støtte, og da blir plutselig ikke kostnaden så ille likevel.

Dette er småbiler og typisk biler mange bruker i franske byer. Ved å konvertere bilene til elbiler, kan de få et lengre liv, også etter planlagte forbudssoner og andre restriksjoner for fossilbiler, som planlegges i en rekke europeiske land.

Ikke akkurat Tesla-ytelser

Konverteringspakken inkluderer en batteripakke på 10,7 kWh og en elektrisk motor som yter 65 hestekrefter. Renault lover en rekkevidde på rundt 8 mil, som for mange som bor og jobber i byen er tilstrekkelig for daglig bruk, mener Renault.

Batteriet lades i vanlig stikkontakt og skal være fulladet på 3,5 timer. Konverteringsjobben og delene kommer for øvrig med 2 års garanti.

Sett til Renault 5 og Twingo er planlagt senere, men det er foreløpig ikke kjent hva prisen blir her.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.