eCarExpo:

Her kan du prøve­kjøre 22 elbiler

Flere av modellene er splitter nye.

Xpeng G9 ble kåret til Folkets Favoritt. Publikumsfavoritten er én av 22 spennende elbiler som er tilgjengelig for prøvekjøring under eCarExpo. Foto: Steinar André Danielsen.
Xpeng G9 ble kåret til Folkets Favoritt. Publikumsfavoritten er én av 22 spennende elbiler som er tilgjengelig for prøvekjøring under eCarExpo. Foto: Steinar André Danielsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Helgen 9. - 11. februar arrangeres Europas største elbilmesse eCarExpo for første gang i Norge.

eCarExpo er lagt til Nova Spektrum i Lillestrøm og er en messe for både bilinteresserte og de som ikke kan noe om bil. Her kan du se og prøvekjøre flere splitter nye elbiler og få et innblikk i hva produsentene og andre sentrale aktører kan og mener om elbillading, solenergi og energilagring.

- Sammenliknet med resten av verden har Norge kommet langt. Utvalget av elbiler er bredt, og det lanseres nyheter på elbilfronten i storskala. 22 av dem kan prøvekjøres rett ut fra messegulvet på eCarExpo, sier markedssjef Anna Fägersten i eCarExpo.

PS! Som Elbil24-leser får du halv pris på inngangsbilletten.

Disse elbilene kan prøvekjøres

Blant bilene som kan prøvekjøres under eCarExpo finner vi Lotus Eletre og Lucid Air, to luksuriøse elbiler det er knyttet stor spenning til og som knapt er kjørt på norske veier.

Volvos raskeste og billigste elbil EX30 blir også tilgjengelig for prøvekjøring. Det samme gjelder to spennende modeller fra elbilmerket Zeekr - som i likhet med Volvo eies av Geely. Zeekr X og 001 skal snart selges i Norge og du kan teste begge under eCarExpo.

Bestselgeren Tesla Model Y er naturligvis tilgjengelig for testing. I tillegg er det mange som er spente på nykommeren Xpeng G9, som gikk til topps i Folkets Favoritt-kåringen til Elbil24, Dinside og Dagbladet. G9 kan prøvekjøres under eCarExpo.

Her får du den fulle oversikten over modellene som kan prøvekjøres:

Lexus RZ 450e, Lexus UX 300e, Lotus Eletre, Lucid Air, Nio EL6, Nio EL7, Nio ES8, Nio ET5, Nio ET5 Touring, Nio ET7, Polestar 2, Renault Megane E-Tech, Toyota bZ4X, Tesla Model 3, Tesla Model X Plaid, Tesla Model Y, Volvo EX30, Volvo XC40, Voyah Free, Xpeng G9, Zeekr X og Zeekr 001.

I tillegg er det flere biler å se utstilt på messen.

Her kan du underholde folk rundt deg. Husk lyd! Vis mer

Kjennskap til bilmerket

For mange er kjennskap til bilmerket er en viktig faktor ved valg av ny elbil. Derfor er eCarExpo en god anledning til å utforske - og prøvekjøre - modellene man har interesse for.

De aller fleste bilprodusentene som deltar på elbilmessen har lagt til rette for prøvekjøringer. Og prøvekjøringer blir det mange av.

- Dette har i gjennomsnitt resultert i om lag 800 prøvekjøringer fordelt på 50 biler per dag. Kunnskap og kjennskap før kjøp av elbil er avgjørende for mange, og prøvekjøring er derfor en viktig del av prosessen. Målet med elbilmessen er å spre kunnskap, sier Fägersten.

Duket for verdenspremiere

Elbil24 skrev nylig om at Toyota skal vise frem to splitter nye elbiler i Norge under eCarExpo.

I tillegg til de to Toyota-ebilene vil flere andre spennende nykommere få sin Norgesdebut under eCarExpo. Renault Scenic og Polestar 4 har begge meldt sin ankomst. Du vil også få se den større SUV-en Polestar 3 på elbilmessa, i tillegg til å prøve kjøre Polestar 2.

- Vi gleder oss veldig til å vise frem hele porteføljen vår med tre bilmodeller. Det blir første gang for det i Norge, sier kommunikasjonssjef Kristin Fjeld i Polestar Norge.

I tillegg til de ovennevnte elbilene kan Elbil24 avsløre at en ettertraktet elbil vil få verdenspremiere under eCarExpo i Lillestrøm. Av hensyn til produsenten kan ikke elbil24 avsløre hvilken modell det er snakk om, men den er bekreftet til arrangementet.

NB! Elbil24 er mediepartner under eCarExpo.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.