Easypark-svindel:

Her kan mange bli lurt

SMS fra «EasyPark» oppfordrer folk til å oppdatere betalingsdetaljene.

VÆR PÅ VAKT: Det ser ut til at vi ikke er alene om å ha fått denne SMS-en nylig. Foto: Bjørn Eirik Loftås
VÆR PÅ VAKT: Det ser ut til at vi ikke er alene om å ha fått denne SMS-en nylig. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Forleden dag tikket det inn en SMS på undertegnedes telefon:

Kjære kunde!

Den siste parkeringen din ble ikke gjennomført, og av den grunn har vi midlertidig inaktivert din konto. For å aktivere den igjen må du registrere betalingsdetaljene på nytt https://easypark-id.com

Mvh EasyPark

URL-en kunne trykkes på. Tekstmeldingen ble sendt fra nummeret 944 40 437.

Leder til falsk nettside

Det kan være fort gjort å trykke på lenka, kanskje særlig om man nettopp har brukt EasyPark til parkering, som jo er en app ganske mange benytter seg av.

Og gjør du det, får du opp en nettside som ser slik ut:

Her kan mange bli lurt

Det er en nettside som fort kan forveksles med EasyPark sin. Den har imidlertid ingenting med EasyPark å gjøre. Velger du å logge på her for å «registrere betalingsdetaljene på nytt», gir du bort kortdetaljene dine til svindlere.

LOV Å TRYKKE: Det finnes mange knapper i en bil, og noen av disse er nok velkjente, men kjenner du til knappen som kan redde liv? Video: Celina Stamper / NTB Vis mer

Flere har rapportert om svindel

Sjekker vi Whois-informasjonen for dette domenet, ser vi nemlig at det er opprettet 25. mai og er altså bare noen dager gammelt.

Her kan mange bli lurt

Fra opplysningstjenesten 180.no ser vi også at mange har slått opp dette telefonnummeret, og på den samme siden er det en rekke brukere som de siste dagene har advart mot svindel fra dette telefonnummeret.

Elbil24 har spurt EasyPark om de har fått mange henvendelser om dette de siste dagene, men vi har foreløpig ikke fått noe svar.

Vårt råd er uansett at du bare kan slette denne SMS-en – hadde EasyPark manglet denne informasjonen, ville du nok ha fått beskjed om det i appen.

Vi ser også at i hvert fall Google Chrome-nettleseren har blitt oppdatert og nå advarer om at dette er en svindelside, der du først møtes med en knallrød skjerm som advarer deg mot å gå videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.