Beste ladeoperatør:

Her knuser Tesla resten

Milevis foran nestemann på lista hva gjelder kundetilfredshet.

Selv etter å ha åpnet størsteparten av ladenettverket sitt for andre bilmerker, scorer Tesla best på kundetilfredshet. Foto: Fred Magne Skillebæk
Selv etter å ha åpnet størsteparten av ladenettverket sitt for andre bilmerker, scorer Tesla best på kundetilfredshet. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Ikke bare har Tesla hatt de laveste prisene de siste gangene vi har sjekket hva det koster å lade bilen; i en fersk undersøkelse blant norske elbilister er det også Teslas ladetjeneste som scorer høyest på kundetilfredshet.

Synkende kundeopplevelse

Faktisk er det bare Tesla av ladeoperatørene som har en fremgang i årets måling. Den totale kundetilfredsheten for samtlige aktører steg fra 70,1 til 70,8 poeng fra 2021–2022, men sank ned til 67,3 i 2023 ifølge målingen som er utført av EPSI. Poengsummen er på nivå med Sverige og Finland.

– Vi ser en økning i andelen som trekker frem at de for ofte møter ladepunkter som er ute av drift. Vi måler dessuten en økning i andelen kunder som løfter fram kø ved ladestasjonene som et problem, heter det seg i EPSIs rapport.

Studien viser blant annet at 79 prosent av de spurte oppgir at de lader hos flere enn én ladeaktør. 24 prosent oppgir at de har problemer med å betale på stasjonene, noe det vil være rimelig å forvente at blir bedre i neste års undersøkelse, siden alle nye ladestasjoner nå er nødt til å tilby helt vanlig kortbetaling. Det er nemlig betalingsmåten flest etterspør.

Over halvparten opplever dessuten at det er vanskelig å sammenligne prisene mellom de ulike aktørene.

Alene på topp

Tesla scorer 81,5 poeng i EPSIs undersøkelse og er med det ladeoperatøren som scorer soleklart best på kundetilfredshet. Faktisk trekker denne scoren gjennomsnittet så høyt opp at ingen av de øvrige aktørene scorer over snittet.

Her knuser Tesla resten

Eviny følger med 67,3 poeng, mens Mer og Circle K får 64 poeng hver seg. Recharge, som havner på bunnen av lista, får 60,4 poeng.

Verdt å merke seg er at en rekke aktører, som Uno X, Ionity, E.On og Kople er samlet i en felles «øvrige»-bolk, der de i snitt scorer 65,2 poeng.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.