Euro NCAP

Her knuses Tesla Model Y

Men resultatene etter de omfattende kollisjonstestene, bør gjøre Elon Musk og co stolte.

KOLLISJONSTESTER: Euro NCAP har kjørt Tesla Model Y gjennom omfattende kollisjonstester. Her ser du hvordan det gikk. Video: Euro NCAP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Alle nye personbiler i Europa må på ett eller annet tidspunkt gjennom omfattende kollisjonstester i testlaboratoriene til Euro NCAP. Testen er den eneste felles europeiske standarden som finnes innen sikkerhetstester, og produsentene legger stor prestisje i å klare målet om fem av fem stjerner.

Og noen ganger snubler selv etablerte aktører, sist var det BMW i4 - som kun oppnådde fire av fem stjerner, og hvem husker vel ikke Renault Zoe, som fikk null stjerner tidligere år.

Overbeviste stort

Nå har turen kommet til Tesla Model Y, som er Norges mest registrerte elbil så langt i år. Mange har ventet spent på resultatene, og nå er de klare.

Og for å gjøre en lang historie kort: Tesla er elbilen som gir best sikkerhet for voksne, har de beste sikkerhetssystemer, er snillest mot myke trafikanter og som oppnår den beste totalpoengsummen av alle 27 modeller som har blitt testet etter siste revisjon av testprosedyrene.

SIDEKOLLISJON: Her ser vi tydelig hvordan kollisjonsputene på siden og mellom fører og passasjer sørger for beskyttelse ved sidekollisjon. Foto: Euro NCAP
SIDEKOLLISJON: Her ser vi tydelig hvordan kollisjonsputene på siden og mellom fører og passasjer sørger for beskyttelse ved sidekollisjon. Foto: Euro NCAP Vis mer

Den eneste deltesten der Model Y ikke er best, er beskyttelse av barn i bilen. Her blir bilen slått av Mercedes-Benz EQS og et knippe andre konkurrenter - men langt bak havner den slett ikke, med sine 87 av 100 poeng.

Vi finner heller ikke noen negative bemerkninger fra denne deltesten, men Euro NCAP har blant annet trukket for at det mangler Isofix-fester i passasjersetet foran og i midten bak.

I videoen øverst kan du se med egne øyne hvordan det gikk i deltestene.

Se hele lista

Du finner flere opplysninger om hvordan testene foregår og rangeringer i saken under.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.