Priser hurtiglading/lynlading

Her lader du billigst nå

Flere ladeoperatører har økt prisene, mens én har satt ned prisen – størst prisøkning er det Tesla som står for.

PRISØKNING: For Tesla-eiere og andre med abonnement har ladeprisene økt nesten 40 prosent på snaue to måneder. Foto: Lucy Nicholson/Reuters/NTB
PRISØKNING: For Tesla-eiere og andre med abonnement har ladeprisene økt nesten 40 prosent på snaue to måneder. Foto: Lucy Nicholson/Reuters/NTB Vis mer
Publisert

(Elbil24): Jevnlig sjekker Elbil24 hva det koster å hurtiglade bilen langs veien, og fra vi sjekket prisene midtveis i desember, har det blitt dyrere hos de fleste – med ett unntak.

Billigere hos Ionity

For Ionity valgte for en ukes tid siden å senke prisene – fra 6,99 til 5,99 kroner per kWh for dropin-kunder, og fra 4,80 til 3,82 kroner for dem som har det såkalte «Passport»-abonnementet til 65 kroner måneden.

Og med den prisendringen ble brått Ionity, som over lang tid har vært blant de aller dyreste, plutselig blant de rimeligere.

For både Eviny, Kople, Mer, Tesla og E.On har økt prisene siden vår forrige prissjekk. Circle K og Recharge står på stedet hvil.

Her er prisendringene

Eviny tar nå 5,49 kroner per kWh, som er opp 50 øre. Kople har økt prisen fra 6,39 til 6,59 per kWh (+20 øre), men gir nå 10 øre rabatt om du bruker ladebrikke eller appen deres. Mer har lagt på 40 øre, der prisen klatrer fra 5,99 til 6,39 kroner per kWh, og E.On har økt sine priser fra 5,50 til 6 kroner (+50 øre).

Tesla har individuelle priser på alle sine stasjoner. For ikke å gjøre jobben alt for omfattende, har vi plukket oss ut fem av deres superchargere spredt rundtom i Sør-Norge som vi følger med på og beregner snittprisen fra. Siden de er dyrere fire timer i døgnet har vi også vektet inn høy og lav pris med et «blandingsforhold» på 1:5.

Snittprisen for «våre» Tesla-stasjoner har da økt fra 4,79 til 5,37 kroner siden forrige prissjekk (+58 øre). Det gjelder da dem som verken har Tesla eller superlading-medlemskap.

For dem som har Tesla eller abonnerer (129 kr/mnd), har snittprisen økt fra 2,84 til 3,97 kroner. Det er den største økningen i kroner og øre (1,13 kroner), og også den desidert høyeste prosentvise økningen (39,8 prosent).

Noen savner kanskje Uno X i gjennomgangen, men selskapet har sluttet å gjøre prisene tilgjengelige på nett og ville heller ikke dele noen oversikt med oss sist vi spurte. Dette er da priser som vises på prisstolpene ved stasjonene og i skrivende stund ingen andre steder.

Og det er litt synd, for basert på Uno X-stasjonene vi har kjørt forbi de siste dagene, ser det ut til at de tar fire eller fem kroner per kWh, som muligens ville ha gitt dem førsteplassen i prisoversikten vår.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.