Sommerdekk:

Her røk førerkortet

Skled forbi kontrollplassen.

Føreren av denne bilen, med sommerdekk på forhjulene, klarte ikke å stoppe da vedkommende ble vinket inn til kontroll. Foto: Statens Vegvesen
Føreren av denne bilen, med sommerdekk på forhjulene, klarte ikke å stoppe da vedkommende ble vinket inn til kontroll. Foto: Statens Vegvesen Vis mer
Publisert

(Elbil24): Statens vegvesen har jevnlig kontroller rundtom i Norge, og særlig nå i den mørke og kalde sesongen er fokuset ofte på dekk og lys.

På en kontroll på Skjæveland tirsdag kontrollerte Vegvesenet 52 lette kjøretøy. Der benyttet de seg av såkalt ANPR – et kamera som skanner bilskiltet i det man kjører forbi, og raskt sjekker om bilen mangler EU-godkjenning, forsikring, omregistrering og lignende.

I alt fikk 26 biler skriftlige mangler, åtte fikk bruksforbud, to ble avskiltet og fem andre gebyrer utstedt.

Verst gikk det nok ut over den som kjørte bil med sommerdekk på forhjulene:

– Ett av kjøretøyene som ble vinket inn til kontroll klarte ikke å stoppe, og skled videre forbi innkjøring til kontrollplass. Ved nærmere kontroll av det samme kjøretøyet ble det avdekket av kjøretøyet kjørte på sommerdekk på begge framhjul. Politi ble tilkalt, og førerkort ble beslaglagt på stedet, heter det seg i rapporten fra Statens Vegvesen.

De som driver med bilglass bruker ikke isskrape. Her får du vite hvorfor. Vis mer

Bilen manglet i tillegg omregistrering og ble dermed avskiltet på stedet. Det samme ble en bil som ikke hadde godkjent EU-kontroll.

Vegvesenet vinket også inn en bil som manglet forsikring, men føreren fikk ordnet opp på stedet og fikk fortsette ferden.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.