Skrape is

Her røyk lappen

Den unge bilføreren hadde tydeligvis dårlig tid da han skulle kjøre i kulda. Da han ble stoppet av politiet så frontruten slik ut.

TRAVELT: Det kan koste deg førerkortet dersom du har det så travelt med å skrape isen fra rute om morgenen. Sikten skal være godt rundt det hele, sier politiet. Foto: Politiet
TRAVELT: Det kan koste deg førerkortet dersom du har det så travelt med å skrape isen fra rute om morgenen. Sikten skal være godt rundt det hele, sier politiet. Foto: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): - Sikten var svært begrenset, og videre ferdsel ville medført store problemer med å se annen trafikk – både biler og ikke minst myke trafikanter, skriver politiet i en melding.

Selv om isen på bilrutene kan være svært vanskelig å fjerne etter nedbør og temperaturer som svinger mellom varmegrader og kuldegrader, lønner deg seg å ta den tiden som er nødvendig for skrape vinduene på bilen skikkelig.

Politiet ønsker nå å gjøre bilister oppmerksom utfordringer med islagte ruter når det er mye nedbør og temperatursvingninger.

- Vi oppfordrer folk til å bruke noen minutter ekstra for å sikre trygg ferdsel i trafikken, skriver politiet. Det var NRK Nordland som først omtalte denne saken.

Så mye må du skrape

UP-sjef Knut Smedsrud advarer om konsekvensene av å kjøre med is og snø på bilvinduene:

- Nå som minusgradene kommer snikende, må du huske på at du som sjåfør har plikt til å skrape is og snø over hele ruten. Det skal være tilstrekkelig utsyn til alle sider. Minimum skrapt område på frontruten er det som dekkes av vindusviskerne, sier Smedsrud til Dinsisde.

SKRAPE SÅ MYE: På frontruta må du fjerne snø og is i minimum det området som vinduspusserne dekker, sier UP-sjef Knut Smedsrud. Foto: Markus Pentikainen
SKRAPE SÅ MYE: På frontruta må du fjerne snø og is i minimum det området som vinduspusserne dekker, sier UP-sjef Knut Smedsrud. Foto: Markus Pentikainen Vis mer

Han oppfordrer alle til å ha en god is-skrape i bilen. Blir du stoppet i en kontroll med is på bilvinduene, kan konsekvensene ifølge UP-sjefen bli følgende:

- Et forenklet forelegg på 2800 kroner gis etter en konkret vurdering i den gitte situasjonen. I alvorlige tilfeller kan politiet vurdere anmeldelse og tap av føreretten i minst tre måneder.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.