Elbil eller fossilbil:

Her ruller de eldste og nyeste bilene

Tør du tippe hvor i landet bilparken er eldst og nyest, og hva slags drivstoff de går på? Her er svaret.

PÅ BYGDA: Nye biler er et sjeldnere syn jo lenger ut på bygda du kommer. Foto: Velimatti Hankonen
PÅ BYGDA: Nye biler er et sjeldnere syn jo lenger ut på bygda du kommer. Foto: Velimatti Hankonen Vis mer

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): I fjor ble det førstegangsregistrert 141.000 personbiler. 54 prosent av disse hadde kun elektrisk motor, viser nye tall fra SSB.

82 prosent av alle registrerte biler ved utgangen av fjoråret var personbiler, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Tallene viser at antallet elbiler vokste med 30 prosent fra 261.000 til 340.000 og utgjorde 12 prosent av personbilparken.

Hybridbiler viste en økning på 20 prosent sammenlignet med forrige år og sto for 10 prosent av personbilbestanden.

Ved inngangen av året ble bestanden av bensindrevne personbiler redusert til 950.000, en nedgang på 8 prosent. Bensindrevne biler utgjorde 34 prosent av personbilbestanden ved årsskiftet.

Personbiler med dieselmotor falt med 3 prosent, til 1,2 millioner. Dieseldrevne biler sto for 44 prosent av hele personbilparken.

Gjennomsnittsalder for personbiler for hele landet i 2020 var 11 år, det samme som i 2019.

SSB-tallene viser også at Skjåk hadde de eldste personbilene med en gjennomsnittlig alder på 19 år, mens de nyeste bilene ruller rundt i Bærum. Her er gjennomsnittsalderen seks år.

(©NTB)

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.