ID. Buzz pris og tilgjengelighet

Her ruller ID. Buzz i land i Norge

Første skipslast med biler ankom Bekkelagskaia i Oslo torsdag.

KLARE: ID. Buzz har ankommet landet. Foto: Volkswagen
KLARE: ID. Buzz har ankommet landet. Foto: Volkswagen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Torsdag formiddag ankom et frakteskip Bekkelagskaia med omtrent 500 nye biler fra Volkswagen om bord. Blant bilene var det også 25 eksemplarer av en av årets aller mest omtale elbilnyheter, den nye, elektriske «folkevognbussen» ID. Buzz.

Fra importøren får vi opplyst at det både er snakk om ID. Buzz personbil med fem seter, samt varebilen med tre seter, ID. Buzz Cargo. Ut fra bildene kan det se ut til at samtlige har samme gul/hvit lakkombinasjon.

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen Vis mer

Demobiler i første skipslast

- De første eksemplarene er i stor grad demobiler som skal til forhandlere, slik at det blir mulig for kjøpere å prøvekjøre modellene, sier kommunikasjonssjef for Volkswagen, Lars Joakim Hanssen, til Elbil24.

Det går imidlertid ikke lenge før de første kundebilene kommer.

- Vi forventer lasteskip med nye biler hver mandag og torsdag framover. Her vil det være biler fra hele konsernet, inkludert Volkswagen ID. Buzz, sier han.

HER ER DEN: Endelig har vi fått sett VW ID. Buzz uten kamuflasje. Bli med på en gjennomgang! Video: Bjørn Eirik Loftås / Elbil24.no Vis mer

To utgaver

Personbilutgaven av ID. Buzz har en bagasjeplass på 1121 liter, eller omtrent det dobbelte av en ID.4 eller Skoda Enyaq, mens Cargo-utgaven har et lasterom på i underkant av 4 kubikkmeter. Rekkevidden er henholdsvis 418 og 423 kilometer.

Prisene starter på 452.700 kroner for Cargo-utgaven, og 494.200 kroner for personbilutgaven. Begge med drift på to hjul. Senere vil det komme utgaver med firehjulsdrift, og også en lang utgave av bilen.

Etter det Elbil24 erfarer, er det foreløpig solgt fleste av Cargo-utgaven, og Norge er det landet i verden som har bestilt flest eksemplarer av ID. Buzz totalt sett.

Leveres i høst

De første bilene vil bli levert kunder i løpet av høsten, har vi fått bekreftet fra Volkswagen. Bestiller du bil nå, må du imidlertid belage deg på å vente en stund, du finner alle detaljene her:

Elbil24 har imidlertid allerede testet bilen, og det kan du lese mer om i saken under.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.