Euro NCAP

Her smadres Ioniq 5

Sjekk videoen fra de beintøffe kollisjonstestene.

SMELL PÅ SMELL: Resultatene fra Euro NCAP-testen av Ioniq 5 er klare. Video: Euro NCAP Vis mer
Publisert

Få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler: Prøv vårt pro-medlemskap for 1 krone første måneden.

(Elbil24): Enhver ny personbil på det europeiske markedet blir på et tidspunkt sendt gjennom den harde ildprøven – Euro NCAPs beinharde kollisjonstester. Denne gangen er det populære Ioniq 5 som har vært i ilden, og den har fått fem av fem mulige stjerner.

For bilprodusentene er det frivillig å delta, men det er slett ikke å anse som god markedsføring å ikke ville levere inn biler for test.

Disse testene er den eneste felles europeiske standarden som finnes, med tanke på sikkerhet.

Firedelt test

Bilene blir målt etter hvor trygg man er i den, og hvor «snill» bilen er med andre trafikanter, dersom man skulle være uheldig og komme borti noe eller noen. Bilene måles også på hvor flink den er til å unngå en ulykke gjennom aktive og passive sikkerhetssystemer.

Testene deles i hovedsak opp i fire deler.

  • Voksne i bilen
  • Barn i bilen
  • Myke trafikkanter
  • Sikkerhetssystemer

Fem stjerner

Bilene får delkarakterer på hver av de fire delene, som til slutt oppsummeres i et antall stjerner, der fem stjerner er fullt hus. Det betyr imidlertid ikke at det er full score på alle deltestene. Ioniq 5 fikk for eksempel «bare» 63 av 100 poeng i møte med myke trafikanter (syklister og fotgjengere).

Det var imidlertid ikke nok til å fravriste dem toppkarakteren - fem av fem stjerner. Du finner alle detaljene ved å laste ned rapporten (PDF), men ta gjerne en titt i videoen øverst for å danne deg et inntrykk.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.