Her står 700 VW ID.3 på kaia i Oslo

I fem år har det vært snakk om elbilen, og i dag morges ankom de første kundebilene.

PÅ BÅTEN: Her står bilene klare for lossing i Oslo havn.
PÅ BÅTEN: Her står bilene klare for lossing i Oslo havn. Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO?

(Elbil24:) VW konsernet gikk på en skikkelig smell med dieselskandalen i 2015. En håndfull personer fra konsernet dro til hemmelig adressen og måtte komme opp med en plan. Hva gjør vi nå?

I dag morgen kl. 05.00 ankom de første resultatene av denne planen kaia i Oslo.

Med dette er starten på bilbransjens største snuoperasjon et faktum, og VW forteller at dette er begynnelsen av det tredje store kapittelet i selskapets levetid - Bobla, Golf, og nå ID-serien.

- Dette er en historisk dag for alle oss som jobber med Volkswagen i Norge. Å se de første ID.3 1st bli kjørt av båten i dag markerer en milepæl for elektrisk mobilitet, sier Harald Edvardsen-Eibak, direktør Volkswagen.

Bilene skal nå sendes ut til de respektive forhandlerne for klargjøring og deretter leveres ut til de første kundene. ID.3 tar nå over for VW e-Golf, som har vært en av markedets bestselgere, helt frem til det siste.

SPENT: VW-sjef Harald Edvardsen-Eibak har ventet lenge på denne dagen. I begynnelsen av september får de første kundene sine biler.
SPENT: VW-sjef Harald Edvardsen-Eibak har ventet lenge på denne dagen. I begynnelsen av september får de første kundene sine biler. Vis mer

Nå er e-Golf utgått, og fabrikken i Zwickau har fullt fokus på ID-serien. Alle bilene som nå ankom landet er av typen ID.3 1st, en første versjon som i stor grad er ferdig pakket med utstyr fra fabrikken.

- Vi må strømlinjeforme produksjonen i starten for å få opp volumet. Derfor blir det sånn til å begynne med, før vi går på å bygge biler etter skreddersøm, forteller Edvardsen-Eibak til Elbil24.

To dager i forveien hadde han også besøk av modellen ID.4, som kommer på markedet mot slutten av året. Elbil24 møtte da Edvardsen-Eibak for å ta en titt på bilen, og høre mer om lanseringen av det som blir neste modell ut i ID-rekken.

Les saken om dette her:

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.