Her står 700 VW ID.3 på kaia i Oslo

I fem år har det vært snakk om elbilen, og i dag morges ankom de første kundebilene.

PÅ BÅTEN: Her står bilene klare for lossing i Oslo havn.
PÅ BÅTEN: Her står bilene klare for lossing i Oslo havn. Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO?

(Elbil24:) VW konsernet gikk på en skikkelig smell med dieselskandalen i 2015. En håndfull personer fra konsernet dro til hemmelig adressen og måtte komme opp med en plan. Hva gjør vi nå?

I dag morgen kl. 05.00 ankom de første resultatene av denne planen kaia i Oslo.

Med dette er starten på bilbransjens største snuoperasjon et faktum, og VW forteller at dette er begynnelsen av det tredje store kapittelet i selskapets levetid - Bobla, Golf, og nå ID-serien.

- Dette er en historisk dag for alle oss som jobber med Volkswagen i Norge. Å se de første ID.3 1st bli kjørt av båten i dag markerer en milepæl for elektrisk mobilitet, sier Harald Edvardsen-Eibak, direktør Volkswagen.

Bilene skal nå sendes ut til de respektive forhandlerne for klargjøring og deretter leveres ut til de første kundene. ID.3 tar nå over for VW e-Golf, som har vært en av markedets bestselgere, helt frem til det siste.

SPENT: VW-sjef Harald Edvardsen-Eibak har ventet lenge på denne dagen. I begynnelsen av september får de første kundene sine biler.
SPENT: VW-sjef Harald Edvardsen-Eibak har ventet lenge på denne dagen. I begynnelsen av september får de første kundene sine biler. Vis mer

Nå er e-Golf utgått, og fabrikken i Zwickau har fullt fokus på ID-serien. Alle bilene som nå ankom landet er av typen ID.3 1st, en første versjon som i stor grad er ferdig pakket med utstyr fra fabrikken.

- Vi må strømlinjeforme produksjonen i starten for å få opp volumet. Derfor blir det sånn til å begynne med, før vi går på å bygge biler etter skreddersøm, forteller Edvardsen-Eibak til Elbil24.

To dager i forveien hadde han også besøk av modellen ID.4, som kommer på markedet mot slutten av året. Elbil24 møtte da Edvardsen-Eibak for å ta en titt på bilen, og høre mer om lanseringen av det som blir neste modell ut i ID-rekken.

Les saken om dette her:

Vi bryr oss om ditt personvern

elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer