Biltyveri

Her stjeler tyvene Sondres Tesla

- Jeg trodde noen hadde kødda med meg, sier Sondre Sanne.

BILTYVERI: Natt til 9. juni 2021 lister to tyver seg inn på tunet til Sondre Sanne på Gran. Få minutter etterpå er bilen hans stjålet. Video: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Sondre Sanne (32) fikk nærmest sjokk da han våknet torsdag morgen i boligen sin på Gran på Hadeland, og oppdaget at én av familiens fire biler var borte, en hvit Tesla Model S 2014-modell, med registreringsnummer EL43913.

Trodde ikke på det

- Jeg ble vekket av kjæresten min klokka 05:30 med beskjed om at bilen hun skulle bruke, var vekk. Det trodde jeg rett og slett ikke på, så jeg måtte sjekke dette selv. Men ganske riktig, den hvite Teslaen var borte, mens den tre ganger så dyre P100DL ved siden av stod igjen. Jeg stusset derfor veldig på hvem som kunne ha kødda med meg, sier Sondre Sanne til Elbil24.

BILEN: Det var denne Tesla Model S 85, som ble stjålet fra Gran på Hadeland, natt til torsdag 9. juni. Foto: Privat
BILEN: Det var denne Tesla Model S 85, som ble stjålet fra Gran på Hadeland, natt til torsdag 9. juni. Foto: Privat Vis mer

Sanne har en ringeklokke med bevegelsesaktivert overvåkingskamera. Det har fanget hele «seansen», og viser tydelig at to personer lister seg inn på tunet og lusker rundt bilen, før de plutselig forsvinner ut av syne.

Kort tid senere er de tilbake, denne gangen klarer den ene personen å ta seg inn i den hvite Teslaen, mens den andre holder noe som kan ligne et brett foran inngangsdøra.

Få sekunder etterpå triller den 8 år gamle Teslaen ut fra tunet på Gran på Hadeland, og blir borte vekk. I videoen over kan du se hvordan tyvene opererte.

Politiet kjapt på stedet

- Jeg ser av opptakene at de har brukt mellom 10 og 20 minutter på tyveriet. Jeg ringte politiet som kjapt sendte over en patrulje og sikret spor og tar avhør. Deretter har det gått i et bankende kjør her, med politi og forsikringsselskap, sier han.

Sanne sier han har inntrykk av at politiet tar saken på alvor og har gjort en god jobb med å sikre spor og studere videoopptakene. Samtidig frykter han at han har sett bilen for siste gang.

- Det har foreløpig ikke kommet noen tips om bilen, så jeg er redd den er tapt. Men jeg lurer jo litt på hvorfor de ikke tok den mye dyrere bilen ved siden av, sier han.

- Samtidig er det veldig uhyggelig å tenke på at to kjeltringer har lusket rundt huset uten at vi har merket det.

Hundrevis av kommentarer

Etter at Sanne delte historien sin på Facebook-gruppa Tesla Owners Club Norway, har innlegget fått flere hundre kommentarer. Mange spekulerer i hvordan tyvene har klart å starte bilen, enkelte mener de kan ha fanget opp signalet fra nøkkelen på innsiden av huset, forsterket det, for deretter å kunne åpne og starte bilen. Metoden er utbredt, og rammer en rekke nyere biler og bilmerker. Men foreløpig er det ikke landet noen konklusjon.

Sanne oppfordrer samtidig alle som kan ha sett bilen, en senket, hvit Tesla Model S 85 med registreringsnummer EL43913, om å kontakte politiet. Av spesielle kjennetegn har den fire led-barer i front og to bolter på taket til en led-bar der.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.