Mobilbruk i bil

Her synder kvinner mye oftere enn menn

Dobbelt så ivrige på å bruke mobilen under kjøring, ifølge kjøretøydata fra Fremtind.

VERSTINGER: Kvinner bruker mobilen under kjøring i mye større grad enn menn, hevder forsikringsselskap. Foto: Rune Nesheim
VERSTINGER: Kvinner bruker mobilen under kjøring i mye større grad enn menn, hevder forsikringsselskap. Foto: Rune Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Kjøredata fra de to siste årene viser at kvinner bruker mobilen mye mer enn menn mens de kjører, ifølge forsikringsselskapet Fremtind.

– Våre kjøredata fra 2021 viser at kvinner brukte mobilen opp mot dobbelt så mye som menn mens de kjørte. Vi så lignende atferd i 2020, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til Sparebank 1 og DNB.

Datagrunnlaget er fra totalt 77 millioner kjørte kilometer (48 millioner i 2021), og mellom 5.000 og 7.000 aktive brukere av appen Smartbil.

Fortsetter etter videoen

De nye hjemmeladerne lar strømmen gå begge veier. Vis mer

En positiv nyhet er at mange reduserte den farlige mobilbruken fra 2020 til 2021. Totalt er mobilbruken bak rattet redusert med over ti prosent fra 2020 til 2021. Menn har hatt den største reduksjonen, med 16 prosent. Kvinner har også redusert mobilbruken, men bare med åtte prosent.

I utgangspunktet brukte menn telefonen mindre mens de kjørte. Tallene fra 2021 viser at mannlige sjåfører brukte mobilen 36 prosent mindre enn kvinner.

Du risikerer en bot på 5000 kroner dersom du blir stoppet i kontroll og det kan bevises at du har fiklet med mobilen under kjøring. Det er imidlertid ventet at bøtesatsen snart kommer til å bli vesentlig høyere.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.