BMW iNEXT:

Her testes BMWs nye elbil på nordisk vinterføre

Skal tilpasses vinterlig føre og temperaturer.

VINTERTESTES: Her testes BMW nyeste flaggskip iNEXT ut i nordiske forhold. Foto: BMW
VINTERTESTES: Her testes BMW nyeste flaggskip iNEXT ut i nordiske forhold. Foto: BMW Vis mer
Publisert

(Elbil24):

BMWs kommende elbil BMW iNEXT testes i disse dager ut for å se om den håndterer nordisk vinterføre.

Eller, om den kommer til å hete iNEXT er foreløpig usikkert ettersom endelig navn ikke er bestemt. Det som er bestemt er at den skal være klar for markedet i 2021.

Fokus på kulde

Bilen ble først vist på en bilmesse i Los Angeles i fjor. Allerede nå stresstestes den på nordisk vinterføre på BMWs eget testsenter i Arjeplog, nord i Sverige.

I følge produsenten er forholdene her optimale for å teste prototypen til det ytterste på glatt føre og i kalde temperaturer.

Bilen, som for anledningen møter i full kamuflasje skal gi verdifull innsikt og erfaring om blant annet understellet og demper-systemet.

Samspillet mellom firehjulsdriften og de elektroniske støttesystemene kan også testes under langt mer ekstreme forhold enn hva man møter under normal kjøring.

Men noe av det viktigste er at den elektriske motoren, høyspenningsbatteriet og kjølesystemet testes ut. BMW vil ha et effektivt energistyringssystem og klimaanlegg som takler det kalde klimaet i nord, uten at den elektriske rekkevidden påvirkes mer enn nødvendig.

Elektrisk SUV

iNEXT er en hel-elektrisk SUV, eller Sports Utility Vehicle, som det så flott heter. Den måler 5,06 meter i lengden, 1,69 i høyden og 2,06 meter i bredden.

Bilen blir utstyrt med selvkjørende funksjoner. I to ulike moduser kan man selv velge hvor selvkjørende man vil at bilen skal være. Mens Boost-moduset lar føreren bestemme kjøringen, lar man bilen selv ta over mye av teknikken gjennom moduset Ease.

BMW sier at selv om noen av egenskapene i BMW iNEXT tilsynelatende er svært fremtidsorienterte, vil de autonome egenskapene utvilsomt spille en større rolle i 2021 enn i dag.

BMW iNext vil derimot ikke være den første elektriske SUV'en vi får se fra Bayern, for rett over nyåret skal BMW iX3 ut på markedet, en bil som allerede har vært på norgesbesøk, om enn som konseptbil.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.