Frankrike:

Her tilbyr staten svært billig leasing av elbiler

President Macron holder det han lover – fra 1. januar kan folk med lav inntekt få leasingbil til 100 euro i måneden.

Opel Corsa-e er blant bilene som nå tilbys av franske myndigheter for leasing til 100 euro per måned. Foto: Pål Joakim Pollen
Opel Corsa-e er blant bilene som nå tilbys av franske myndigheter for leasing til 100 euro per måned. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

(Elbil24): Under presidentkampanjen i 2022 lovet Frankrikes president Emmanuel Macron at familier med lav inntekt skulle få mulighet til å lease en elbil til en billig penge.

Nå innfrir han valgløftet. Fra 1. januar får franskmenn som kvalifiserer for det mulighet til å lease en elbil til 100 euro per måned, eller da rundt 1150 kroner med dagens kurs.

Leasingen skjer direkte fra staten, og for å kvalifisere må man ha:

  • Maks 15.400 euro (177.000 kroner) i årlig inntekt per skatteyter i husstanden
  • Minst 15 km vei til jobb
  • Minst 8000 km kjøring i jobbsammenheng per år

Senere er ambisjonen å fjerne de to siste kravene slik at alle med lav inntekt får muligheten.

Maks 540.000 kroner

Det er de minste bilene man får leaset for 100 euro, mens det kan koste opptil 150 euro for større biler. Bilene er merket med en logo der det står noe a la «Med staten kjører jeg grønnere» på fransk.

I bildet under ser du noen av bilene som er kvalifisert.

Her tilbyr staten svært billig leasing av elbiler

Makspris på bilene som tilbys er satt til 47.000 euro, eller da omkring 540.000 kroner.

Minst 3 år

Leasingkontraktene varer minst tre år og har en kjørelengde per år på minst 12.000 km. De har ingen innskudd utover den månedlige prisen, og man kan avtale kjøpsopsjon når leasingperioden er over.

Den som leaser bilen må fortsatt betale forsikring og vedlikehold/reparasjoner.

Og en veldig kjekk gulrot: Leasingkontrakten kan brytes uten gebyr dersom man mister jobben (eller blir funksjonshemmet eller dør).

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.