Her vil de halvere bompengene

Håper det skal få ned antallet som benytter sideveiene.

RV3/25: Mellom Løten og Elverum må du i dag betale 43 kroner for hver passering, også om du kjører elbil. Nå kan det snart bli halvert takst, og gratis å kjøre på sideveiene.
RV3/25: Mellom Løten og Elverum må du i dag betale 43 kroner for hver passering, også om du kjører elbil. Nå kan det snart bli halvert takst, og gratis å kjøre på sideveiene. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): Bompengestasjoner har poppet opp som paddehatter de siste årene, og har blitt en helt sentral del av veifinansieringer over stort sett hele landet. I skrivende stund er det kun Møre og Romsdal som ikke har bompenger, etter at Tresfjordbrua og Vågestrandstunnelen på E136 var ferdig finansiert 15. januar.

Vil halvere og fjerne

Og mens vi stort sett bare er vant til å høre om økte bomsatser andre steder, har Samferdselsdepartementet i dag en hyggelig melding til bilister i Løten og Elverum-området.

Regjeringen har nemlig foreslått å bruke 213 millioner kroner ekstra til finansiering av strekningen Ommangsvollen-Grundset/basthjørnet (Rv 3/25. Her har det vært bompengeinnkreving siden åpningen av veistrekningen i fjor sommer.

I dag koster det 43 kroner for privatbiler uten avtale (brikke) å passere på stedet, mens større kjøretøy må betale 86 kroner, ifølge bompengekalkulator.no. Med avtale betaler elbiler halv pris.

RV3/25: Her ser du strekningen som nå kanskje får halvert bompengesatser. Illustrasjon: Statens vegvesen
RV3/25: Her ser du strekningen som nå kanskje får halvert bompengesatser. Illustrasjon: Statens vegvesen Vis mer

Gjennom en prøveordning som skal vare i ett og et halvt år, vil regjeringen halvere bompengetakstene og fjerne dem helt på sideveiene.

Prøveordningen krever imidlertid at Innlandet fylkeskommune gir sin tilslutning til forslaget, opplyser Samferdselsdepartementet.

Krevende

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) sier at bompengeinnkreving på sidevei har gitt utfordringer for både voksne og barn som bor og ferdes langs strekningen. Blant annet har sideveien mellom Løten og Elverum fått mer trafikk.

– Derfor ønsker vi også å halvere bompengetakstene på hovedveien for å se virkningen av dette. Det forutsetter at Innlandet fylkeskommune, som er garantisten for bompengelånet, slutter seg til en slik prøveordning, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.