Polestar 3, 4 og 5:

Her viser Polestar frem sine tre neste elbiler

Det er Polestar-sjefen selv som deler dette bildet. Spesielt modellen i midten vekker interesse nå.

Polestar har tre spennende elbil-nyheter på gang. Foto: Polestar
Polestar har tre spennende elbil-nyheter på gang. Foto: Polestar Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Forventningene er høye til Polestars kommende elbiler. Polestar 3 ble lansert allerede for et halvår siden, men de første kundene får neppe bilene sine før mot slutten av året.

I mellomtiden ser det ut til at Polestar bruker tiden godt. Øverste sjef Thomas Ingenlath har delt et bilde på Twitter som viser både Polestar 3 og de to andre nykommerne (4 og 5) på en vintertest:

Polestar 3, 4 og 5

På bildet er de tre nye Polestar-modellene stilt opp i navnerekkefølgen. Den store SUV-en Polestar 3 ser du til venstre i bildet, mens Polestar 5 - en sprek Gran Tourer - er plassert til høyre i bildet.

Begge disse modellene kjenner vi godt til, så derfor er elbilen i midten av bildet vel så interessant. Dette er en modell vi knapt har sett bilder av, om vi ser bort fra konseptbil-bildene.

Polestar 4 er riktig nok kamuflert på bildet, men maskeringen skjuler ikke at dette er snakk om en crossover-coupé med en taklinje som skråner bakerst. Dette minner om hvordan etablerte Polestar 2 ser ut, men Polestar 4 blir nok både større og sportsligere.

Polestar 4 lanserer i år

Polestar har delt svært lite informasjon om denne modellen, men under en kvartalsrapportering i fjor høst lovet Ingenlath at Polestar 4 vil lanseres i løpet av 2023. Det skriver svenske Altomelbil.

- Vi kommer til å lansere bilen. Jeg snakker ikke bare om at vi skal presentere bilens design. Det blir starten på lanseringen som inkluderer de industrielle milepælene vi vil nå underveis i 2023, sa Ingenlath.

Flere spekulerer i at Polestar 4 vil få samme batteri som Polestar 3 - et stort batteri på 111 kWh. Den store batteripakken og den skrånende, aerodynamiske taklinjen på Polestar 4 bør love godt for rekkevidden, og vi blir ikke overrasket om man kan passere 60 mil på én lading, skriver blant andre svenske elbilen.se.

POLESTAR 2: Elbil24 sjekker om det er mulig å kjøre distansen Oslo - Hemsedal - Oslo (393 kilometer) i en Polestar 2. Video: Bjørn Eirik Loftås, Elbil24 Vis mer

Tesla-stikk

Det er hvert fall ingen tvil om at Ingenlath er fornøyd med utviklingen i Polestar:

- Vi mangler kanskje kunsten å bruke Twitter til vår fordel, men vi mangler ikke kunsten å utvikle fantastiske elbiler og levere porteføljen vår, skriver Polestar-sjefen på Twitter.

I tillegg til å skryte av modellene de selv har på gang, leverer Ingenlath det som vanskelig kan tolkes som noe annet enn et stikk til Tesla-sjef Elon Musk. Musk er som kjent den nye eieren av Twitter og tar hyppig til mikrobloggtjenesten for å promotere Teslas modeller og teknologi.

Samtidig tar det gjerne lang tid fra Tesla legger frem planene om en ny modell til den faktisk blir en virkelighet, noe Ingenlath åpenbart setter fingeren på i sin Twitter-melding.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.