Hyundai N Vision 74

Hevder Hyundai-sjefene har gitt denne grønt lys

Modellen omtales som et «rullende laboratorium».

Foto: Hyundai.
Foto: Hyundai. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Hyundai N Vision 74 var en av Hyundais to konseptbiler som ble presentert i 2022. Den andre var en modell med navn RN22e. Felles for begge var at de fikk enorm oppmerksomhet.

Nå ser det ut til at hvert fall den ene av dem blir til virkelighet. I hvert fall om vi skal tro den koreanske avisen Money Today. De melder at de øverste sjefene i Hyundai skal ha gitt grønt lys for å starte produksjonen av N Vision 74.

Det er som kjent langt fra sikkert at konseptbiler blir realisert. Ofte blir det kun med fantasien. Om Money Today har rett, skal fantasien nå settes til live. De melder overraskende nok at N Vision 74 skal offentliggjøres allerede 27. mai. Så gjenstår det å se om det faktisk stemmer.

Strøm og hydrogen

Hyundai N Vision 74 gjenspeiler mye av Hyundais historie. Designet skal være basert på Pony Coupe concept fra 1974, en modell som ble utviklet av anerkjente Giorgetto Giugiaro.

Money Today siteres av en rekke medier verden over. Om de sitter på fasiten, vil N Vision 74 - på lik linje med Hyundai Ioniq 5 og 6 - få et 800V-system. Den nye modellen skiller seg imidlertid fra Ioniq 5 og 6 ved at den i tillegg til batteripakke også får hydrogentanker.

N Vision 74 kan altså lades opp som en elbil - eller fylles med hydrogen. Selv beskriver Hyundai den nye modellen som et rullende laboratorium.

  • Når vi først er inne på Hyundai Ioniq 6... Vi er stor fan av denne løsningen:
Et mulig ekstrautstyr på Ioniq 6 er å bytte ut de tradisjonelle sidespeilene med kameraspeil. Se hva vi synes om dem! Vis mer

Over 60 mil rekkevidde

Det meldes at en produksjonsmodell av N Vision 74 vil gjøre unna sprinten fra 0-100 km/t på fattige fire sekunder. Toppfarten opplyses å være på 250 km/t.

For mange nordmenn er nok rekkevidden viktigere enn akselerasjonen og toppfarten. Sånn sett er det lystig lesning at nykommeren angivelig får en rekkevidde på over 60 mil.

Så må det nevnes at det ikke er gitt at bilen kommer til Norge. Eller at den i det hele tatt produseres. Foreløpig foreligger det veldig lite info om modellen.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.