Tesla Model Y

Historisk: Selger mest i hele verden

For første gang i historien er det en elbil som er verdens mest solgte bil, ifølge ny rapport.

HELT PÅ TOPP: Tesla Model Y er den bilen som ble solgt i flest eksemplarer i 1. kvartal 2023. Foto: Bjørn Eirik Loftås
HELT PÅ TOPP: Tesla Model Y er den bilen som ble solgt i flest eksemplarer i 1. kvartal 2023. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Bilmarkedet ble fullstendig tatt på senga da Elon Musk og Tesla besluttet å gjennomføre betydelige priskutt på Tesla Model Y i januar - ikke minst i Norge. De siste månedene har Tesla mer enn doblet salget av Model Y i forhold til fjoråret, mens de fleste konkurrentene melder om bråstopp i salget.

Tesla foran Toyota, Toyota, Toyota og Toyota

Og nå melder JATO Dynamics at Tesla Model Y var verdens mest solgte bilmodell i første kvartal 2023. Det er første gang i historien at en bil som verken bruker bensin eller diesel topper denne listen.

Tesla leverte hele 267.200 Model Y globalt i første kvartal, og snappet dermed førsteplassen foran Toyota Corolla. Også de tre neste plassene gikk til modeller fra Toyota, som har et stort grep om en rekke markeder globalt.

Det som samtidig er litt spesielt, er at Elon Musk for flere år siden spådde at dette kom til å skje med nettopp Model Y, faktisk før bilen ble lansert.

Verdens mest solgte biler Q1 2023

Plassering Modell Antall solgte
1Tesla Model Y267.200
2Toyota Corolla256.400
3Toyota Hilux214.700
4Toyota RAV4211.000
5Toyota Camry166.200

Kilde: Jato Dynamics

Fortsetter etter videoen

Denne Tesla-funksjonen har sine fordeler! Video: Øivind Lie Jacobsen / Elbil24 Vis mer

Enorm Norge-dominans

Ingen andre land har kommet lenger i elektrifisering av bilparken enn Norge, og Tesla har lenge hatt et godt grep om markedet - særlig med Model 3 og siden lanseringen i 2021 har Model Y vært den mest solgte elbilen. Siden priskuttene i januar har forspranget ned til konkurrentene blitt enormt stort.

Norges mest registrerte biler 2023 (pr 26. mai)

Plassering Modell Antall registrerte
1Tesla Model Y11.940
2VW ID.42566
3Volvo XC402313
4Toyota BZ4X2196
5VW ID.31894

Kilde: Elbilstatistikk.no

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.