USA:

Hjulene kan falle av - nå tilbakekalles bilene for andre gang

Problemene gjentar seg i USA, men i Norge forsikrer Subaru at Solterra-eierne trygt kan kjøre bilene sine.

Subaru Solterra har - i likhet med søskenmodell Toyota bZ4X - hatt en problematisk start på tilværelsen i Norge. Foto: Subaru
Subaru Solterra har - i likhet med søskenmodell Toyota bZ4X - hatt en problematisk start på tilværelsen i Norge. Foto: Subaru Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Tilbake i juni 2022 kom meldingene om at det var oppdaget alvorlige feil på hjulboltene til elbil-søsknene Subaru Solterra og Toyota bZ4X.

Feilen innebar en fare for at hjulene kunne falle av - og leveringsklare elbiler måtte holdes tilbake. De ettertraktede SUV-ene fikk kjøreforbud og et stort antall kunder ble satt på vent.

Og de ventet lenge. Først i oktober var en løsning på plass. Dermed hadde både kunder og interessenter ventet i nesten fire måneder ekstra på henholdsvis utlevering og prøvekjøring.

Tilbakekalt på ny

Siden oktober har Subaru og Toyota vært kvitt problemet her i Norge, men i USA viser det seg nå at utfordringene fortsetter for Subaru. I en pressemelding opplyser Subaru at 1182 Solterra-modeller nå må kalles tilbake i USA fordi hjulene kan falle av. Det skriver elbilnettstedet InsideEVs.

I pressemeldingen kommer det frem at de 1182 kjøretøyene tidligere har vært reparert for nettopp hjulbolt-feilen. Arbeidet på verkstedet har ikke blitt utført godt nok og dermed tilbakekalles altså bilene i frykt for at hjulene vil falle av.

Den gode nyheten er at tilbakekallingen kun gjelder tidligere reparerte biler fra to spesifikke verksted. Den dårlige nyheten er at berørte biler ikke kan kjøres.

- Inntil utbedringen er fullført, vennligst ikke kjør kjøretøyet. Kundene vil bli instruert om å la kjøretøyet stå og kontakte forhandleren for å få kjøretøyet tauet for inspeksjon. Tauing vil bli tilbudt uten kostand for kunden, opplyser Subaru i pressemeldingen.

Hva gjør du dersom din bZ4X går tom for strøm? Ringer en venn med Kia! Vis mer

- Norske kunder i trygge hender

Elbil24 tar kontakt med Subaru Norge for å høre om norske Solterra-kunder har grunn til å bli bekymret etter nyhetene fra USA.

- Norske Solterra-kunder har ingen grunn til å bekymre seg for at hjulboltene skal falle av, sier daglig leder Torbjørn Lie i Subaru Norge til Elbil24.

- Hvordan kan dere være sikre på at samme feil ikke er gjort på bilene til norske kunder?

- Subaru setter sikkerheten først, alle Subaru Solterra i Norge har byttet bolter i henhold til fabrikkens retningslinjer vedrørende tilbakekallingsaksjonen, svarer Lie.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.