På tur med Aksel Lund Svindal:

Hør Aksel Lund Svindal fortelle hvorfor han skal leke med biler på heltid

Lurer du på hva Aksel Lund Svindal skal gjøre i tiden som kommer? Leke med biler, så klart.

PÅ TUR: Elbil24 testet nye Taycan sammen med Aksel Lund Svindal. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på nyhetsbrevet vårt?

(Elbil24): Det er mandag kveld på et av Oslos mest fasjonable hoteller. I øverste etasje befinner store deler av toppledelsen og styret i tyske Porsche AG seg, pluss et lite knippe inviterte gjester – deriblant Elbil24. Hvorfor? Av flere årsaker.

Oslo er nemlig startpunktet på en roadtrip, der inviterte journalister skal få teste den ferdige Porsche Taycan for første gang, men også fordi det skal signeres en avtale som er ekstra spesiell, sett med norske øyne.

Aksel Lund Svindal går inn som merkeambassadør for Porsche, og ingen ting er vel mer naturlig enn at avtalen signeres i Oslo, og på startpunktet for lanseringen av merkets nye elbil, Taycan.

Les også: Porsche Taycan i test

Perfekt kombinasjon

- Aksel er en perfekt ambassadør for merket, forteller styreformannen, Oliver Blume.

DEAL: Styreformann i Porsche AG, Oliver Blume (t.v.), tok med seg nær hele styret til Oslo for å signere avtalen med Aksel Lund Svindal.
DEAL: Styreformann i Porsche AG, Oliver Blume (t.v.), tok med seg nær hele styret til Oslo for å signere avtalen med Aksel Lund Svindal. Vis mer

I begrunnelsen for hvorfor de ønsket Aksel forteller de at det ikke bare er fordi han er en av de mest suksessfulle skikjørerne i moderne tider, men at han samtidig er sett opp til for å ha beina godt plantet på jorda. Dette passer Porsche perfekt, blir vi fortalt. Det er også en tydelig stolt og glad Aksel vi snakker med etter at selve signeringen er over.

-Jeg har alltid vært fan av merket, og husker jeg fikk en modellbil av Porsche 959 i barndommen, forteller han. Derfra har det bare ballet på seg.

Det er tydelig at han kjenner historien til selskapet godt, for det er ikke den ting som er fremmed for han. Det renner ut med historier, men vi vet fra før at han er en bilgal skikjører – nå eks skikjører, men fortsatt bilgal. Vi snakker om Porsche, vi snakker om Lamborghini, og langt særere ting. Aksel er nær utømmelig i sin kunnskap om det meste, i det minste når det gjelder bil.

BYGD FOR FART: De har klare fellestrekk, bilen og mannen. Begge er utvilsomt lagd for fart. Foto: Fred Magne Skillebæk
BYGD FOR FART: De har klare fellestrekk, bilen og mannen. Begge er utvilsomt lagd for fart. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer

En ny hverdag

I flere år han vært opptatt av klimaspørsmål og tiltak, og har investert i flere prosjekter på området. Da passer det ypperlig å tre inn som ambassadør for Porsche samtidig som lanseringen av Taycan finner sted. Avtalen gjelder i første omgang for et år.

Tirsdag morgen tok vi Aksel med på en kjøretur til Gøteborg, naturligvis med så mange omveier som mulig. I videoen over kan du høre hva Aksel selv har å fortelle om biler generelt, Porsche spesielt, om Taycan og sitt nye liv som Porsche ambassadør.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.