Karma SC2:

Høyteknologisk hyperbil

Bruker ansiktsgjenkjenning som nøkkel og har integrert bilsimulator.

KONSEPTBIL: Karma SC2 ble vist under Los Angeles Motor Show. Foto: Karma
KONSEPTBIL: Karma SC2 ble vist under Los Angeles Motor Show. Foto: Karma Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på nyhetsbrevet vårt?

(Elbil24): Det er ikke bare praktiske stasjonsvogner og futuristiske pickuper som vises under motormessen i Los Angeles.

Det finnes også et og annet leketøy som kan sikles på. For mange er Karma Automotive sin nye konseptbil SC2 et av disse.

Den høyteknologiske sportsbilen skal demonstrere at Karma skal kunne hevde seg både som hyperbilprodusent og holde tritt med teknologisk utvikling.

Konseptbilen skal også vise hva framtida bringer for produsenten av luksusbiler og deres såkalte IP, eller Intellectual Property.

– Den er en sniktitt på vårt framtidige designspråk. Den åpne plattformen vil fungere som et testeksemplar for nye teknologier og samarbeid, sa sjef for Karma Automotive Dr. Lance Zhou under lanseringen.

HYPERBIL: Fremtidens design fra Karma.
HYPERBIL: Fremtidens design fra Karma. Vis mer

0–100 på 2 sekunder

Med et 120 kWh batteri, 1100 hestekrefter, og et dreiemoment på 14.000 Nm, er det ikke noe å si på ytelsen. To motorer montert ved bakakslingene skal til sammen gi en maksytelse på 800kW.

Resultatet er en akselerasjon fra 0–100 kilometer på under to sekunder, og en rekkevidde på rett over 560 kilometer.

Det er ukjent om dette er estimert etter WLTP eller NEDC-metoden.

For å bremse farten har SC2 fått karbonkeramiske bremser. I tillegg skal et såkalt ultrasonisk regenerativt panel gjøre bilen like enkel å håndtere og bremse som en hyperbil.

Resultatet skal være en bil som svarer like godt i krappe svinger, som på rette strekker med maks akselerasjon.

Den skal også gjøre seg like godt på smale fjellveier, som på brede motorveier, ifølge produsenten selv.

Høyteknologisk luksus

SC2 skal bære Karmas spesielle designspråk. Karosseriet er håndlakkert og skal hente sin inspirasjon fra merkets teknologifokuserte framtid. Bakenden skal være et resultat av den optimaliserte aerodynamikken.

Bilen har såkalte saksedører, som beveger seg oppover og bakover når de åpnes.

For å åpne bilen har Karma brukt fingeravtrykk og ansiktsgjenkjenning-sensorer. På innsida skal også både ratt og seter være biometriske, altså skal de kjenne igjen både fører og passasjer.

SETER: Biometriske seter skal kjenne igjen den som setter seg der. Foto: Karma
SETER: Biometriske seter skal kjenne igjen den som setter seg der. Foto: Karma Vis mer

Tredimensjonal lyd skal kunne skape ulike soner for de ulike seteposisjonene. I tillegg skal bilen ha elektrokromatisk glass, en digital teknologi som gjør at glassoverflater går fra transparent til ikke-transparent når man tilsetter elektrisk strøm, som gjør at passasjerene selv kan velge hvor mye lys de vil slippe inn.

Bilen er forberedt på selvkjøring i framtida, gjennom en rekke radarer, kameraer og sensorer. Dens Ultra Sonic Stalk teknologi vil optimalisere start og stopp-opplevelsen og bytte sømløst mellom regenerativ og vanlig bremsing, ifølge produsenten.

Simulator i bilen

Karma har noe de kaller Drive and Play-teknologi integrert i bilen. Denne lar førere av bilen gjenoppleve tidligere kjøreturer gjennom en simulator i bilen.

LUKSUS: Både materialer og teknologien lager en lukseriøs følelse. Foto: Karma
LUKSUS: Både materialer og teknologien lager en lukseriøs følelse. Foto: Karma Vis mer

Teknologien virker ved at et trippel HD-kamera under frontruten og sensorer lager en 360 graders oppfattelse av bilen på fart, i en 3D verden.

Samtidig vil teknologien fange opp alt av bevegelser bilen gjør på turen, som svinger, akselerasjoner og oppbremsing. I tillegg lagres både lys og lufttemperatur, lyder og eventuelle spillelister som ble brukt.

Når turen er ferdig, vil bilens adaptive laserprojektor kunne vise turen på nytt i frontruten, mens en fastmontert smarttelefon vil fungere som bakspeil. Alt dette må selvsagt skje etter at bilen er satt i parkeringsmodus.

Ikke bare kan man selv kjøre turen igjen, gjennom denne simulatoren, man kan også dele turen med andre gjennom Drive & Play, eller man kan streame andres kjøreturer på egen simulator.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.