Hver andre solgte nye bil i mars går kun på strøm

Salget av nye biler i mars lå hele 23,1 prosent over samme måned i fjor. Halvparten av alle nye biler som ble solgt, går kun på strøm.

Stadig flere kjøper elbil, viser tall over salget av nye biler i mars. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Stadig flere kjøper elbil, viser tall over salget av nye biler i mars. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

I alt ble det solgt 15.321 nye personbiler i mars. Av disse var 82 prosent elbiler eller ladbare hybridbiler. Dersom vanlige hybridbiler legges til, utgjorde disse gruppene av biler nesten 90 prosent av nybilsalget i mars, viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

Av det totale salget var 8.618 elbiler, noe som betyr at flere enn annenhver solgte nybil i mars går utelukkende på strøm. Dette er en økning på 23,7 prosent fra samme måned i fjor.

Salget av nye dieselbiler i mars gikk ned 40 prosent sammenlignet med mars 2020. Det ble bare solgt 723 dieselbiler i løpet av måneden.

– Vi ser en tendens til at dieselbilene sakte, men sikkert mister sin betydning i markedet. Og salget av rene bensin- og dieselbiler utgjorde kun 9,5 prosent av nybilsalget i mars. Det er en svært lav andel og helt unikt sammenlignet med andre land, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i OFV.

(©NTB)

Mer om

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.