Kronikk:

Hvor blir det av elbilmekanikerne?

Å reparere en elbil kan ikke sammenlignes med å reparere en bil med forbrenningsmotor. Noen har sovet i timen, skriver Christoffer Heggholmen og Arvid Ellingsen.

NOE HELT ANNET: De som utdanner seg som bilmekanikere, har ikke fått opplæring i reparasjon av elbiler, skriver kronikkforfatterne. Foto: Bjørn Eirik Loftås
NOE HELT ANNET: De som utdanner seg som bilmekanikere, har ikke fått opplæring i reparasjon av elbiler, skriver kronikkforfatterne. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Norge er fremst i verden på nykjøpte elbiler. Samtidig mangler vi fagutdannelse og endring i læreplanene som gjør at bilmekanikere kan håndtere de nye elbilene. Dette må kunnskapsminister Tonje Brenna gjøre noe med. Og det raskt!

Antall elbiler i Norge er svært høyt sammenlignet med andre land. I 2010 var det bare 3347 elbiler. Nå er det registrert over 500 000 elbiler i Norge.

Den forrige opplæringsplanen handlet om grunnleggende HMS på elbil/høyspent, men dette er jo ikke noe hverken om oppbygging, funksjonsmetode eller reparasjon av dette, alt dette har den enkelte importør/forhandler måtte ta seg av opplæring.

For de som utdanner seg som bilmekanikere, har ikke fått opplæring i reperasjon av elbiler. Den første lærlingen innenfor dette er ferdig om to år!!!

Et annet alternativ for elbilbransjen kan være å tegne lærekontrakt med elever fra vg2 datateknologi og elektronikk.

Uansett ligger vi bakpå både i utdanning og krav til kompetanse hos de som allerede er ferdig med utdannelsen sin. Det gjelder ikke bare elbiler, men også hybridbiler kjører med mye av den samme teknologien, høyspent batterier, motorer og omformere.

Elbil og hybrid utgjorde vel i overkant av 90% av de over 175 000 personbilene som ble førstegangsregistrert i fjor.

I dag er det nesten tilstrekkelig at man har dokumentert kompetanse for å arbeide med høyspent anlegg på bil, veldig lite krav til hva den kompetansen skal inneholde. I så fall er det opp til den enkelte kjede/importør å vektlegge hva som er nødvendig, og hvor mye opplæring som kreves.

Her har noen sovet kraftig i timen. Den tidligere regjeringen burde ha grepet tak i dette for lenge siden. Det gjelder både tidligere kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, Jan Tore Sanner, Trine Skei Grande og Guri Melby tatt tak i. Kanskje burde også Kristin Halvorsen eller Bård Vegard Solhjell forutsett dette.

Vi har fått en ny regjering i dette landet. Og vi er sikre på at dagens kunnskapsminister Tonje Brenna faktisk vil gjøre noe med dette. For det trengs. Fort.

Christoffer Heggholmen - Nestleder Avd 5, Fellesforbundet
Arvid Ellingsen - spesialrådgiver i LO

Se flere kronikker på Elbil24

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.