Selvkjørende biler:

Hyundai + Apple = Sant

Dette meldte førstnevnte selv, før de modererte kjærlighetserklæringen en smule.

HYUNDAI 45: Konseptbilen Hyundai 45 kommer på markedet i løpet av året som Ioniq 5. Foto: Fred Magne Skillebæk
HYUNDAI 45: Konseptbilen Hyundai 45 kommer på markedet i løpet av året som Ioniq 5. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): - Hyundai og Apple planlegger å signere en samarbeidsavtale om selvkjørende elbiler innen mars, med produksjonsstart rundt 2024 i USA, melder Korea IT News søndag, ifølge Reuters.

Det har lenge vært snakk om en iCar fra Apple, planer som selskapet senere har meldt at de har skrinlagt.

Det betyr likevel ikke at Apple forkaster alle planer, selv om de ikke ønsker å lage bilene selv.

Ettersom fremtidens biler i langt større grad blir digitale og datadrevne, er det naturlig at det også skjer en endring i hvem som blir fremtidens underleverandører til bilbransjen. Google har allerede lansert sitt operativsystem i samarbeid med Volvo og Polestar, og Apple virker nå å være på vei de også.

Det var Hyundai som først bekreftet at de er i dialog med Apple om utvikling av selvkjørende biler, en uttalelse de senere litt klønete reviderte til at de er blitt kontaktet av potensielle partnere om utvikling av selvkjørende elbiler.

Apple er som kjent svært hemmelighetsfulle rundt hvem de samarbeider med, men ryktene var allerede spredd, og Hyundai skvatt opp 19 prosent på børsen. Kia, som også er et Hyundai-selskap, fulgte etter i en mer moderat grad, med rundt 10 prosent.

Det er likevel ingen snarlige produkter i vente. I følge Reuters skal et produkt først være ventet på markedet i 2027.

Den første meldingen sa at bilene skal bygges på Kia Motors fabrikker i Georgia, USA, eller at det skal investeres i en felles fabrikk i USA som skal produsere 100.000 biler fra 2024, med muligheter for å øke kapasiteten til 400.000 biler på sikt. Meldingen sa også at selskapene skulle være klare med en beta-versjon allerede neste år. Forrige måned meldte Reuters også at Apple skal være klare med deres eget gjennombrudd innen batteriteknologi til elbiler i 2024.

Verken Hyundai eller Apple har vært villige til å kommentere ryktene ytterligere.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.