Hyundai Kona blir ny og billigere

En av Norges mest populære elbiler kommer nå i Standard Range-utgave til 309.900 kroner.

OPPGRADERT: Nye Hyundai Kona Electric. Foto: Hyundai
OPPGRADERT: Nye Hyundai Kona Electric. Foto: Hyundai Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): Hyundai Kona har vært på markedet i to år, og over 10.000 eksemplarer ruller på norske veier. I fjor havnet den på sjetteplass på registreringsstatistikken.

Fornøyde eiere

I Elbil24s store undersøkelse om nordmenns forhold til elbilene sine, kom Kona særdeles godt ut på flere parametre. På fornøydhetsskalaen havnet den på fjerdeplass, og havnet helt til topps når spørsmålet var hvorvidt eierne var fornøyde med rekkevidden.

Alt dette kan du lese mer om her:

Ny og rimeligere utgave

Så langt har Kona kun vært tilgjengelig med et 64 kWh-batteri i Norge, men i dag kom nyheten om at selskapet introduserer en ny og rimeligere variant i det norske markedet.

Kona Electric Trend Standard Range får en startpris på 309.900 kroner, og er utstyrt med en batteripakke på 39,2 kWt og en motor som yter 136 hestekrefter. Det skal ifølge Hyundai gi en rekkevidde på 305 kilometer.

Utgaven med 64 kWt-batteri videreføres, her er rekkevidden 484 kilometer (WLTP).

Flere nyheter på inn- og utsiden.

Fronten på nye Kona har fått en helt lukket grill, nye LED-kjørelys og integrerte LED-blinklys. Hovedlysene har fått ny og skarpere design som strekker seg rundt bilens hjørner, og hjulbuene er nå lakkert i bilens design.

Bilen er også blitt 25 millimeter lengre, og fått flere oppgraderinger på sikkerhetssiden, blant annet har den fått ryggeradar med kollisjonsassistent, blindsonevarsler med kollisjonsassistent, køvarsler som sier fra når bilen foran begynner å kjøre, med mer.

På innsiden har den fått et nytt 10,25 tommer heldigitalt instrumentpanel, som finnes på alle utstyrsnivåene, samt flere oppgraderinger i infotainment-delen.

Flere bilder:

- Med nye Kona Electric oppgraderer vi modellen på en rekke områder. Bilen får forbedrede assistanse- og sikkerhetsfunksjoner, helt ny teknologi og et nytt design som gjør den til en enda mer attraktiv pakke. I tillegg får alle utgaver nye og svært attraktive priser, samtidig som vi for første gang introduserer Standard Range-utgaven i det norske markedet, sier PR-sjef Øyvind Lillestrøm Knudsen i Hyundai Motor Norway.

Utstyrsnivået deles inn i Life, Trend og Premium. Standard Range kommer kun med utstyrsnivå Trend. Alle utgaver har mulighet for taklast, men kun Long Range-utgavene får mulighet for henger.

Her er de nye prisene:

  • Kona Electric Trend Standard Range 309.900 kroner
  • Kona Electric Life Long Range 330.900 kroner
  • Kona Electric Trend Long Range 345.900 kroner
  • Kona Electric Premium Long Range 380.900 kroner
  • Skinninteriør (krever Premium) + 10.000 kroner
  • Soltak (krever skinninteriør) + 10.000 kroner
  • Metallic 5.900 kroner

Salget av oppgradert Kona startes i dag, 12. februar, får vi opplyst fra Hyundai Norge. Elbil24 kommer tilbake med flere detaljer når vi får bilen til test.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.