Volkswagen ID. Buzz

I dag starter utleveringene

En av Norges mest omtalte elbiler dette året leveres til de første kundene i dag.

HER ER DEN: Endelig har vi fått sett VW ID. Buzz uten kamuflasje. Bli med på en gjennomgang med vår reporter! Video: Bjørn Eirik Loftås / Elbil24.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Den er definitivt blant årets største snakkiser på elbil-fronten, Volkswagen ID. Buzz - også omtalt som «folkevognbussen» gjenfødt i elektrisk utgave.

Elbil24 har allerede testet bilen ved flere anledninger, og senere denne uka skal vi også kjøre rekkevidde- og ladetester her hjemme.

De siste ukene har det kommet flere båtlaster med biler til Norge, og i dag, 14. november 2022, får de første kundene bilen sin, får vi opplyst fra Volkswagen.

To utgaver

Personbilutgaven av ID. Buzz har en bagasjeplass på 1121 liter, eller omtrent det dobbelte av en ID.4 eller Skoda Enyaq, mens Cargo-utgaven har et lasterom på i underkant av 4 kubikkmeter. Rekkevidden er henholdsvis 418 og 423 kilometer.

Etter det Elbil24 erfarer, er det foreløpig solgt fleste av Cargo-utgaven, og Norge er det landet i verden som har bestilt flest eksemplarer av ID. Buzz totalt sett.

Prisene starter på 452.700 kroner for Cargo-utgaven, og 494.200 kroner for personbilutgaven. Begge med drift på to hjul. Senere vil det komme utgaver med firehjulsdrift, og også en lang utgave av bilen.

Nominert til Årets Bil

- Vi forventer lasteskip med nye biler hver mandag og torsdag framover. Her vil det være biler fra hele konsernet, inkludert Volkswagen ID. Buzz, sier kommunikasjonssjef for Volkswagen, Lars Joakim Hanssen, til Elbil24.

Han opplyser at det er relativt kort leveringstid på ID. Buzz. Kunder som bestiller en ID. Buzz kan få bilen levert til våren, ifølge Hanssen.

Bilen er for øvrig en av de nominerte til Årets Bil-kåringen her på Elbil24, Dagbladet og Dinside. Du kan selv være med å kåre Folkets Favoritt:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.