Tesla Model Y:

I ferd med å knuse sin egen rekord

Salget av Model Y går så det gviner. Nå har Tesla snart solgt flere Model Y i år enn i hele 2022.

For andre år på rad har Tesla solgt flere Model Y enn Volkswagen solgte Bobla i 1969. (Foto: Brandon Bell / Getty Images / NTB)
For andre år på rad har Tesla solgt flere Model Y enn Volkswagen solgte Bobla i 1969. (Foto: Brandon Bell / Getty Images / NTB) Vis mer
Publisert

(Elbil24): I 1969, året før det ble innført merverdiavgift i Norge, ble det solgt 16.699 eksemplarer av Volksagen Type 1, mest kjent som «Bobla».

Den rekorden skulle vise seg å bli stående lenge – helt til Tesla lille julaften ifjor passerte den over 50 år gamle rekorden, også det før et år som bød på nye avgifter for elbiler, der det som kjent ble innført moms på prisen som overstiger 500.000 kroner.

Totaltallet for Tesla endte i 2022 på 17600 nyregistreringer av Model Y.

Full fres

Hittil i 2023 har Tesla nok en gang solgt flere Model Y enn Volkswagen solgte av Bobla i 1969. Til og med 23. august viser tall fra elbilstatistikk.no at det er registrert 16.826 Model Y, som altså ville ha vært rekord om vi ser bort fra fjorårets Model Y-salg.

Frem til 23. august er det registrert drøye 2,6 ganger så mange Model Y sammenlignet med samme tidsrom i fjor, selv om vi nok ikke kan forvente en desember-sluttspurt av samme kaliber i år.

Dermed har Tesla bare 774 registreringer igjen før deres egen rekord fra ifjor er slått. Hittil i august er det registrert 1062 Model Y, så om den takten fortsetter de neste ukene, vil tallet være passert om 16 dager.

Og da er det fortsatt nesten fire måneder igjen av året.

Få mer ut av Elbil24!
Bli medlem og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler. Meld deg gjerne på nyhetsbrevet, følg oss på Facebook eller bli med på praten i Facebook-gruppa Elbil24 - diskusjoner.

Langt foran konkurrentene

Det var prisdroppet i januar som for alvor gjorde at Tesla skjøt videre fart på salgsstatistikken, der Model Y ble inntil 120.000 kroner rimeligere.

Hittil i år har det i Norge blitt solgt mer enn tre ganger så mange Model Y som Volkswagen har solgt ID.4, som ligger på andreplass på lista. Faktisk er det solgt flere Model Y enn ID.4, Skoda Enyaq, Volvo XC40 og Toyota bZ4X til sammen, som opptar 2–5. plass på registreringsstatistikken hittil i år.

For medlemmer av Elbil24 Pro har vi skrevet mange saker om Model Y i år – her er et knippe av dem:

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.