Strøm- og ladepriser

I kveld bør du plugge i laderen klokka 23

- Situasjonen er vesentlig bedre enn den har vært, sier kraftanalytiker.

FREMTIDSLØSNING: Foreløpig bør du passe på når du starter ladingen, men snart blir det vanlig med hjemmeladere som lar strømmen gå begge veier. Video: Øyvind Lie-Jacobsen Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): I dag, 30. desember, er snittprisen på strøm like over én krone pr kilowattime, både på Østlandet, Sørlandet og Vestlandet. Med tanke på at strømprisen har vært helt oppe i 6-7 kroner kilowattimen tidligere i måneden, er dette godt nytt for alle forbrukere.

Billigst i landet klokka 23

Og dersom du er ute etter å holde ladekostnadene nede, vet du allerede at det lønner seg å lade på natta. Og i kveld kan særlig østlendingene og sørlendingene med god samvittighet starte ladingen klokka 23.

Mellom klokka 23 og midnatt er nemlig prisen pr kilowattime helt nede i 1,8 øre pr kilowattime i Sørøst- og Sørvest-Norge. Det er faktisk billigst i hele landet, noe som skjer svært sjelden for tiden.

Og det er fortsatt slik at folk lenger nord kan nyte lavere strømpriser. Snittpris i Nord-Norge blir 25,3 øre pr kilowattime fredag. For Midt-Norge er snittprisen 31,8 øre.

Prisene er uten moms og andre avgifter. Og så kommer eventuell strømstøtte i fratrekk på strømregningen, når denne detter ned i postkassen på nyåret.

Men hva kan vi forvente framover?

- Vesentlig bedre situasjon nå

Kraftanalytiker Tor Reier Lilleholt forventer en strømpris på under 2 kroner i snitt i Sør-Norge resten av vinteren.

I desember har strømprisen i Sør-Norge svingt fra 6-7 kroner per kWt i starten av måneden til mellom 1 og 2 kroner i romjulen.

- Det er mye vind i Europa og vi kan importere masse strøm og spare på vannet i magasinene. Situasjonen er vesentlig bedre enn den har vært, sier Reier Lilleholt til Agderposten.

Han forventer en kraftpris på under 2 kroner i snitt før avgifter i januar og februar.

- Så blir selvfølgelig temperaturen viktig. Prisene vil løfte seg om det blir veldig kaldt igjen.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.