Elon Musk i Norge:

I Oslo for å løse problemer

Vil sikre god nok service før båten med den store volummodellen Model 3 legger til kai.

PROBLEMLØSEREN: Elon Musk tok veien til Oslo for å løse opp i utfordringer på service. Her fra et tidligere intervju med undertegnede på fabrikken i Tilburg. Foto: Fred Magne Skillebæk
PROBLEMLØSEREN: Elon Musk tok veien til Oslo for å løse opp i utfordringer på service. Her fra et tidligere intervju med undertegnede på fabrikken i Tilburg. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24):

Lørdag ettermiddag twitret Elon Musk at han akkurat hadde forlatt Zeebrugge, og var på vei til fabrikken i Tilburg.

Deretter skulle turen gå innom det europeiske hovedkarteret i Amsterdam, før turen gikk videre til Oslo.

I formiddag er Musk observert i det han ankom det norske hovedkontoret på Skøyen, for møter med den norske ledelsen.

Norsk presseansvarlig, Even Sandvoll Roland, forteller til Elbil24 at det ikke er satt av tid til pressen denne gangen.

Service som gjelder

Musk forteller i sin melding at det er gjennomgang av serviceapparatet i Norge som står på agendaen, et punkt som er ansett som en flaskehals i den norske organisasjonen.

Musk sa selv i forbindelse med kvartalsfremleggelsen at Tesla etter alt å dømme har gjort en strategisk feil ved ikke å delelager nærmere kunden, men at de først tar inn og sjekker bilene før de bestiller delene fra et sentralt lager alt for langt unna der markedet er.

Ingen ting er bekreftet, men det kan også være at Musk skal besøke de nye service-fasilitetene på Karihaugen. Dette skal bli de største servicefasilitetene for Tesla i Europa når de er ferdigstillt.

Vårt møte

Undertegnede har selv snakket med Musk under et 45-minutters møte på fabrikken de har i Tilburg, Nederland. Den gang var temaet mer hvordan de skulle klare å levere nok biler til et sultent markedet.

Nå er temaet mer hvordan de skal klare å fikse biler med feil, før det får en ytterligere negativ effekt på omdømmet.

Dette er ekstra viktig nå som tusenvis av Model 3 er på vei inn til landet, samtidig som Tesla ønsker å bli ansett som et premium-merke. Det forplikter.

Når kommer bilene?

En horde med spente kunder sitter nærmest daglig og diskuterer hvor båten med de første bilene befinner seg, og mellom den amerikanske og den europeiske og norske Tesla Owners Club deles det informasjon om hvilke båter som er lastet og hvor de skal losses.

På vesselfinder.com kan man så godt som i sanntid følge med på hvor båtene befinner seg, og i skrivende stund er det Glovis Captain og Glovis Cosmos som antas å være på vei til Drammen havn.

Deretter skal bilene klargjøres og fraktes til Norges Varemesse på Lillestrøm, der det blir en storstilt utleveringsprosess av et større antall biler ved månedsskiftet.

Her kan du følge båtene:

Personlig overlevering

Mange hadde nok ønsket at Elon Musk personlig hadde kunnet overlevere de første bilene, men han sjekker ut av hotellet The Thief på Tjuvholmen i ettermiddag, og er etter alt å dømme på vei tilbake til andre og viktigere oppgaver.

Hva som kommer ut av møtet rundt de lange ventetidene vil tiden vise, men at det er nødvendig med forbedringer er det liten tvil om. Forbrukerrådet har meldt at de opplever en økning i antall klager på Tesla. At dette skjer samtidig som den store volummodellen er på vei inn til kai er heller ikke bra, men Elon Musk har tidligere vist seg som en handlingens mann, og at han da dukker opp i Norge med fokus på utfordringene rundt serviceapparatet er et godt tegn.

Det er allerede meldt at bilenes diagnosesystem i fremtiden skal kommunisere direkte med et serviceapparat, og på den måten nærmest bestille en time for deg i de tilfellene der dette er nødvendig.

For en tid siden satte Tesla Norge også i drift mobile verksteder, der mekanikere reiser rundt med biler som er innredet med nødvendig materiell for å fikse de mest elementære. Erfaringene fra dette skal være gode.

Tusenvis av kunder får som sagt snart sin etterlengtede Model 3. Elbil24 har kjørt Performance-utgaven, og har bare en ting å si. Gled dere!

Til Elon Musk er det bare å ønske god tur videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.