I Sverige selger denne best

Slo Volkswagen ID.4 med 11 eksemplarer i juli.

POPULÆR I SVERIGE: Med 11 flere eksemplarer enn Volkswagen ID.4 var det BYD Atto 3 som fikk flest nye eiere i juli måned. Foto: Fred Magne Skillebæk
POPULÆR I SVERIGE: Med 11 flere eksemplarer enn Volkswagen ID.4 var det BYD Atto 3 som fikk flest nye eiere i juli måned. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Da vi så på registreringsstatistikken for juli måned, endte Tesla Model Y på 10. plass, etter å ha toppet lista fem måneder på rad. Nå ser det ut til at modellen som hittil i år har vært suverent mest populær er tilbake – midtveis i august er det registrert over 500 nye Model Y, viser tall fra elbilstatistikk.no.

I Sverige måtte Model Y nøye seg med 5. plass om vi ser på registreringstallene for nye elbiler i juli. Der var det derimot en helt annen bil som havnet på toppen.

BYD til topps

Med 721 registreringer var det kompakt-SUV-en BYD Atto 3 som var mest populær blant svenske elbilkjøpere i juli, viser tall fra Mobility Sweden, kun slått av Volvo XC60 som da ikke er batterielektrisk.

På plassene bak følger Volkswagen ID.4 (710), BMW i4 (385), Skoda Enyaq (370) og Tesla Model Y (359).

Da Elbil24 prøvekjørte Atto 3 i august i fjor kalte vi den for en av (fjor)årets mest spennende nyheter. På norske veier er den å finne i drøye 800 eksemplarer, men i 2023 er det bare registrert 168 nye Atto 3.

Tesla mest populær

Ser vi på det totale elbilsalget i Sverige hittil i år, får vi tall som minner oss om norske forhold. Tesla Model Y topper lista med 8901 eksemplarer, som er milevis foran nummer to – Volvo XC40 med 5126 nyregistreringer.

Dernest følger Volkswagen ID.4 med 5072, Kia EV6 med 2908 og Skoda Enyaq med 2524 registrerte 2023-biler.

Tar vi med ikke-elektriske, havner Volvo XC60 rett bak XC40 og Volvo S60/V60 på 5. plass. Volvo står dermed for tre av de fem mest solgte bilene i Sverige i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.