Elbil på Ikea

Ikea og Recharge går sammen: 300 nye ladepunkter til Norge

Samarbeidet inkluderer også 16-24 lynladere på alle Ikeas varehus i Norge.

De nye lynladerne på Ikea har en kapasitet på mellom 150 og 300 kW. Foto: Ikea
De nye lynladerne på Ikea har en kapasitet på mellom 150 og 300 kW. Foto: Ikea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler: Prøv vårt pro-medlemskap for 1 krone første måneden.

(Elbil24): Ikea har hatt ladepunkter for elbiler på alle varehus i Norge siden 2016. Nå økes antallet og kapasiteten betydelig.

I en pressemelding uttaler Ikea at målet med satsingen er at det skal bli enda enklere å besøke dem med elbil.

- Investeringen hjelper oss med å nå våre ambisiøse mål om mer bærekraftig transport for kunder, medarbeidere og ikke minst hjemleveringer, sier bærekraftssjef Siri Norhagen i Ikea Norge.

  • Har du sett denne?
Elbil24 var til stede da Tesla åpnet sin ladestasjon på Nebbenes for alle elbiler. Vi var også blant de første som fikk teste løsningen. Video: Bjørn Eirik Loftås / Elbil24 Vis mer

Minst 16 lynladere per varehus

Av ladepunktene som installeres på Ikeas varehus, vil det være minst 16 lynladere - med mulighet for å øke til 24 lynladere.

I tillegg til lynladerne vil hvert varehus ha minimum 20 normalladepunkt for kunder og medarbeidere.

Ladestasjonene vil også kunne brukes av Ikeas elbiler for hjemleveringer.

- Etterspørselen etter hjemlevering øker, og Ikea har et stort ansvar for å sikre at disse leveransene gjøres på en mer bærekraftig måte. Med investeringen i nye ladere er vi et stort skritt nærmere målet om nullutslipp for hjemleveringer i alle våre markeder, sier Siri Norhagen.

Arbeidet med de nye ladepunktene er allerede i gang, og ferdigstilles i løpet av 2022 og 2023. Det nye tilbudet vil erstatte det eksisterende ladetilbudet som finnes på varehusene i dag.

Knytter til seg Recharge

Det er ladeoperatøren Recharge som eier de planlagte ladepunktene og som vil være ansvarlig for installasjon, vedlikehold og drift.

Recharge uttaler at de er stolte over å kunne bidra til at flere kan velge nullutslippskjøretøy og omtaler det som en viktig forutsetning for det grønne skiftet.

- Hos Recharge jobber vi kontinuerlig med å gjøre elbillading enda enklere og mer tilgjengelig, derfor er vi glade for å fortsette vårt samarbeid med Ikea. Med mellom 16 og 24 lynladere per varehus, er vi sikre på at blir Ikea et attraktivt ladestopp for mange elbilister, sier kommunikasjonssjef Elise Thorvaldsen hos Recharge.

- Stort ansvar

Ikea jobber for å sikre nullutslipp fra egen transport relatert til hjemlevering innen 2025, noe som er i tråd med myndighetenes uttalte målsetting.

I tillegg vil Ikea at utslipp relatert til kunders og medarbeideres reise til og fra varehus skal reduseres med 50 prosent innen 2030.

- Vi har mange som besøker varehusene våre og vi har et stort ansvar ovenfor menneskene og nabolagene der vi er tilstede, sier Norhagen.

Fakta om satsingen

  • Ikea og Recharge vil installere mer enn 1000 ladepunkter i Skandinavia, og over 300 av disse vil være i Norge.
  • Lynladerne har en kapasitet på mellom 150 og 300 kW.
  • Ladepunktene eies og driftes av Recharge. Ladekostnaden betales av brukeren på alle ladepunkter, det gjelder både kunder og ansatte.
  • Arbeidet med å planlegge og installere ladepunktene er allerede påbegynt, og ladepunktene forventes å være installert innen utgangen av 2023.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.