Slutt på gratis lading hos Ikea:

Ikea setter en stopper for gratistjeneste

...men hevder det ikke har noe å gjøre med de høye strømprisene.

Ikea fjerner gratistilbudet for elbillading. Fra nå av må du betale om du lader elbilen ved et av Ikeas varehus. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Ikea fjerner gratistilbudet for elbillading. Fra nå av må du betale om du lader elbilen ved et av Ikeas varehus. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler.

(Elbil24): 1. september avsluttet Ikea tilbudet om gratis elbillading for kunder ved sine varehus. Avgjørelsen kommer etter flere år med dette gratistilbudet, skriver Teknisk Ukeblad.

Fremover vil Ikea i stedet tilby lading mot betaling.

Selskapet har inngått et samarbeid med ladeoperatøren Recharge og i løpet av inneværende år og 2023 skal Ikea installere mer enn 300 nye ladepunkter for elbiler ved sine norske varehus.

Hvert varehus skal ha minst 16 lynladere, med mulighet til å øke antallet til 24. Forrige gang Elbil24 omtalte Recharge-samarbeidet, snakket vi med kommunikasjonssjef Elise Thorvaldsen hos Recharge, som blant annet sa følgende:

- Med mellom 16 og 24 lynladere per varehus, er vi sikre på at blir Ikea et attraktivt ladestopp for mange elbilister.

Dyr strøm

Avgjørelsen om å avslutte tilbudet om gratis lading kommer på et beleilig tidspunkt for Ikea, ettersom strømprisene er høye og trolig vil øke ytterligere når kulda setter inn.

Ifølge Ikea var det imidlertid ikke strømprisene som ble avgjørende for den nye ladeløsningen.

- Planen om å etablere flere og bedre ladepunkter på alle varehus og avslutte gratis sakteladere, samt avtalen med Recharge som leverandør, kom før vi så de høye strømprisene. Det nye tilbudet for elbillading skal gjøre det enklere og mer tilgjengelig for besøkende som kommer med elbil, skriver bærekraftsjef Siri Norhagen i Ikea Norge i en e-post til Teknisk Ukeblad.

Vil redusere strømforbruket

Elbil24 skrev nylig om at det er store prisforskjeller på hurtiglading i Norge. Her oppfordrer vi deg til å sjekke både ladestasjon og hva bilen din kan ta imot, før du kobler den til ladestolpen.

Velger du feil lader for din bil, er det fort bortkastede penger.

Samtidig kan det være lønnsomt å holde seg oppdatert på ladeprisene til de forskjellige aktørene. Denne oversikten er nyttig:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.