Strømstøtte, mars 2023 (for februar):

Ikke alle får strømstøtte

Slik blir strømregninga di for februar-forbruket.

KUN I SØR: Verken Midt- eller Nord-Norge får strømstøtte i februar, men det er for så vidt en ønskesituasjon. Det betyr at snittprisen har vært under 70 øre eks moms. Foto: Shutterstock / NTB
KUN I SØR: Verken Midt- eller Nord-Norge får strømstøtte i februar, men det er for så vidt en ønskesituasjon. Det betyr at snittprisen har vært under 70 øre eks moms. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det ble en forholdsvis jevn februar måned med tanke på de norske strømprisene.

Som vanlig var det i Sør-Norge prisene var høyest – den dyreste dagen bikket prisen så vidt to kroner per kilowattime, og bare én dag kostet den under ei krone.

Altså var det bare rett over ei krone som skilte den dyreste og billigste dagen:

Grafen viser dagsprisene gjennom februar i prisområde øst (NO1). De var veldig like dem i sør (NO2), der det bare var én dag strømmen var litt dyrere i sør, og forholdsvis like dem i vest (NO5) med et månedlig avvik på fem øre (lavere i vest).

Snittprisene i de fem strømregionene ble som følger:

  • Øst (NO1): 143,60 øre (50,49 øre i strømstøtte)
  • Sør (NO2): 143,69 øre (50,57 øre i strømstøtte)
  • Vest (NO5): 138,50 øre (45,90 øre i strømstøtte)
  • Midt (NO3): 60,82 øre (ingen strømstøtte)
  • Nord (NO4): 31,56 øre (ingen strømstøtte)

Prisene over inkluderer moms, bortsett fra i NO4, der man ikke betaler moms på strøm.

Lavest på lenge

I Sør-Norge var disse prisene de laveste siden november og da de nest laveste de siste tolv månedene. Inkluderer vi nettleia, som har en lavere elavgift i vintermånedene, er faktisk februar 2023 den rimeligste strømmåneden siden november 2021.

Det blir altså ingen strømstøtte til Midt- og Nord-Norge for denne måneden, som også var tilfellet for januar. I Nord-Norge har folk kun fått strømstøtte én gang (desember 2022), mens Midt-Norge har fått to ganger (september og desember 2022). Men det er for så vidt ingen ulempe – det betyr jo at prisene har vært lavere enn strømstøtteterskelen på 70 øre eks mva.

De nye hjemmeladerne lar strømmen gå begge veier. Vis mer

Sjekk din strømregning

Som vanlig kan du sjekke med Elbil24s strømstøttekalkulator hvordan totalregninga blir for februarforbruket. Her kan du taste inn hvor mye strøm du brukte, hvilket nettselskap du har og et par andre ting og få beregnet hvor mye du ender opp å måtte betale, og hvor stor del av kaka strømstøtten dekker.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.