Parkering:

- Ikke i mine tanker at det var mulig

Mange er helt uvitende om regelen, og Laila var én av dem. Nå ønsker hun å advare andre etter å ha fått bot.

FÅ KAN DENNE REGELEN: Denne parkeringen gir deg bot. Illustrasjonsfoto: Steinar André Danielsen.
FÅ KAN DENNE REGELEN: Denne parkeringen gir deg bot. Illustrasjonsfoto: Steinar André Danielsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): At det er dyrt å parkere på feil side av oppmerkingen til parkeringsplassen, er det mange som ikke er klar over. Men slik er reglene.

Bilen skal stå innenfor det oppmerkede feltet, selv om det er lite biler på parkeringa og ingen biler ved siden av.

Det var denne tabben Laila Sætre fra Sandefjord gjorde.

Trodde ikke P-bot var mulig

På plassen ved siden av henne sto det en stor bil som hadde parkert veldig nærme hennes plass.

For at det ikke skulle bli altfor trangt for de som eide denne bilen å få opp dørene, parkerte Laila bilen sin litt lenger til venstre enn vanlig.

- Der stod det ingen annen bil og det var dessuten mange ledige plasser på parkeringen. Det er ingen parkeringsautomat eller slike ting på denne plassen, så det var ikke i mine tanker at det var mulig å få bot her, sier Sætre til DinSide.

Det var Sandefjords Blad som først omtalte saken.

Feilparkering

Det hun ikke var klar over var at to av hjulene på bilen hennes da kom noen centimeter over streken til parkeringsplassen ved siden av.

Dermed vanket det en bot på 660 kroner for feilparkering.

Nå ønsker hun å advare andre mot å gjøre den samme feilen.

Reglene for parkering er nemlig klare. Flere saker der biler har berørt streken, står på streken eller over streken har nemlig vært til behandling i Parkeringsklagenemda.

Vi har prøvekjørt det Volvo håper blir deres neste storselger – se hvor enkelt bilen parkerer uten at vi trenger å gjøre noe. Vis mer

Slik er P-reglene

Gjennom avgjørelser i Parkeringsklagenemnde er reglene for hva som skal til før parkeringsselskapene kan skrive en bot klargjort:

Hjulet (dekket) på din bil må stå helt utenfor streken som markerer parkeringsplassen du står på for at du skal kunne få bot.

Står hjulet på bilen din på streken eller berører streken, står du lovlig og skal ikke bøtelegges. Selv om det er få biler og mange ledige plasser på parkeringen, må du parkere innenfor ditt felt dersom du vil unngå en bot.

Slik klager du

Selv om reglene er klare er den fortsatt en del parkeringsselskaper som prøver seg og legger igjen en bot som du føler kanskje ikke er riktig.

Det er nemlig ikke alle selskapene som er medlem av Parkeringsklagenemda.

Dersom du ønsker å klage på boten, er det viktig at du tar bilder av situasjonen og bilen, slik at du får med registreringsnummeret på bilen.

Et bilde uten at bilens skilter synes, er ikke et godt bevismateriale.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.