Ingen 2021-modeller i Norge fra Subaru

Den norske importøren tar grep etter svært labre salgstall i 2020.

LENGTER ETTER EL: Her er Subarus konseptbil Evoltis. Nå venter norgessjefen på at selskapet skal slippe detaljer om en produksjonsmodell som kan sette ny fart på Subaru-salget i Norge. Foto: Subaru
LENGTER ETTER EL: Her er Subarus konseptbil Evoltis. Nå venter norgessjefen på at selskapet skal slippe detaljer om en produksjonsmodell som kan sette ny fart på Subaru-salget i Norge. Foto: Subaru Vis mer
Publisert

(Elbil24): Elbil-andelen i registreringsstatistikken er nå større enn alle andre drivlinjer til sammen, og det betyr tøffe tider for alle bilimportørene som ikke har elbiler i portefjøljen.

Det har blant andre Subaru fått kjenne på kroppen. Siden 2015 har tallet på nyregistrerte Subaru-biler stupt som en stein - fra 3754 biler i 2015 til beskjedne 867 biler så langt i 2020.

Ifølge Bilnytt er salgsmålet satt til omtrent halvparten, 450 biler i 2021. Og ingen av dem vil være nye bilmodeller, kun biler som allerede står på lager hos importør og ute hos forhandlerne.

Venter på elbil

Ifølge Subaru-sjefen Torbjørn Lie er det ingen planer om å trekke merket fra det europeiske markedet, selv om elektrifiseringen virkelig skyter fart i hele EU om dagen. For Subaru gjelder det med andre ord å komme på banen med elektrifiserte modeller så raskt som mulig.

- Vi håper det ikke tar altfor lang tid før det dukker opp klarere informasjon om den elbilen vi er lovet «første halvdel av 2020-tallet», sier Lie til Bilnytt.

Det er vi i Elbil24 ganske sikker på at kommer til å skje. Nylig lettet nemlig Toyota på sløret om sitt kommende store fokus på batterielektriske biler. Elbil24 har fått bekreftet at selskapet kommer til å slippe offisielle detaljer om sin første helelektriske bil, en SUV på størrelse med Rav4, i løpet av 2021. Dette er høyst relevant i denne sammenhengen, fordi den utvikles i samarbeid med Subaru, og det er ventet at Subaru utvikler en «søstermodell» basert på samme plattform.

Spennende konseptmodell

Foreløpig har vi kun sett konseptmodellen Evoltis, som du ser et bilde av øverst i artikkelen. Erfaringsmessig vet vi at konseptmodeller ofte avviker mye fra produksjonsmodeller, men ofte videreføres noen av de viktigste elementene.

Her er for eksempel kupéen trukket langt fram og etterlater en kort front. Det gjør at også passasjerene blir trukket etter, og bilen får etter alt å dømme et anstendig bagasjerom, som en følge av dette.

EVOLTIS: Det er ventet at Subaru vil slippe detaljer om sin første helelektriske bil om ikke så altfor lenge. Den kommer muligens til å ha mange likhetstrekk med konseptbilen Evoltis. Foto: Subaru.
EVOLTIS: Det er ventet at Subaru vil slippe detaljer om sin første helelektriske bil om ikke så altfor lenge. Den kommer muligens til å ha mange likhetstrekk med konseptbilen Evoltis. Foto: Subaru. Vis mer

Subaru holder kortene tett til brystet, men uoffisielle rapporter skal hinte om at det denne gangen skal være enkelt å kjenne igjen konseptmodellen i bilen som skal gå i produksjon.

Elbil24 følger uansett med og kommer med flere detaljer så snart vi har dem.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.