Salg av elbiler:

- Ingen i verden kan vise til slike tall

BYD skryter av egne salg, men det er Tesla som troner på elbil-toppen. Og BMW kan vise til massiv utvikling.

BYD legger bak seg et forrykende første halvår av 2022, men må se seg slått av Tesla på elbil-topplista. Her ser du BYD Tang, årets hittil mest solgte kinesiske elbil i Norge. Foto: Bjørn Eirik Loftås.
BYD legger bak seg et forrykende første halvår av 2022, men må se seg slått av Tesla på elbil-topplista. Her ser du BYD Tang, årets hittil mest solgte kinesiske elbil i Norge. Foto: Bjørn Eirik Loftås. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): På verdensbasis er salgstallene for første halvår av 2022 nå offentliggjort. Det største helelektriske salget var det Tesla som sto for:

Elon Musk og co. har fra januar til og med juni solgt 564.743 biler, fordelt på Model S, 3, X og Y.

BYD følger etter Tesla

Bak Tesla finner vi den kinesiske bilprodusenten BYD, eller Build Your Dreams som forkortelsen faktisk står for.

BYD opplyser riktignok at de i første halvår av 2022 har solgt over 640.000 «elektrifiserte personbiler» på verdensbasis, og at «ingen andre bilmerker i verden kan vise til tilsvarende tall».

«Elektrifiserte personbiler» betyr imidlertid både hybrider og elbiler, og dette er grunnen til at selskapet må se seg slått av Tesla på elbil-topplista.

Ifølge Insideevs solgte BYD 323.519 elbiler i første halvår. Dette tilsvarer drøyt halvparten av deres totale salg.

Norske salgstall

Et totalsalg på 640.000 biler på et halvår er uansett ny rekord for BYD. I juni hadde selskapet en vekst på 170 prosent sammenlignet med året før. BYDs mest solgte modell i juni var sedanen Han med 25.439 eksemplarer.

BYD har vært i Norge siden i fjor med den elektriske SUV-en Tang. Tang ble levert i 912 eksemplarer gjennom årets seks første måneder, ifølge Opplysningsrådet til veitrafikken.

Med to dager igjen av juli er BYD Tang den elbilen med syvende flest nyregistreringer denne måneden. Faktisk er to av de syv mest solgte elbilene denne måneden fra Kina: MG ZS er befinner seg i skrivende stund på en femteplass.

BMW doblet elbil-salget

BYD og Tesla er ikke alene om å levere solide resultater. BMW-gruppen - bestående av BMW, Mini og Rolls-Royce - solgte 75.891 elbiler første halvår av 2022, melder selskapet.

Det er mer enn dobbelt så mye som i samme periode i fjor.

Totalt solgte BMW-gruppen 1.160.443 biler gjennom årets seks første måneder. De har som mål at halve salget skal bestå av elbiler innen 2030.

Mot slutten av året kommer BMW med to nye elbilmodeller: iX1 og i7.

Neste år skal i5 lanseres. Det skal også en elektrisk utgave av Mini Countryman og den første elektriske Rolls-Royce, kalt Spectre.

I Norge sto elbilene for 89 prosent av BMWs salg fra januar til og med juni, med 4674 biler, mens det ble solgt 190 elektriske Minier, ifølge tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.