Navigasjonspaneler stjålet:

Innbrudd i flere Nissan LEAF

- Trist, sier forhandleren som hadde bilene.

STJÅLET: Elleve slike navigasjonspaneler ble stjålet under et innbrudd i Hordaland natt til onsdag. Foto: Nissan.
STJÅLET: Elleve slike navigasjonspaneler ble stjålet under et innbrudd i Hordaland natt til onsdag. Foto: Nissan. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24):

Tidligere denne uken ble det gjort innbrudd i elleve splitter nye Nissan Leaf i Søreidgrend, ikke langt fra Flesland flyplass.

Et målrettet tyveri, mener politiet, som ikke kan huske at elbiler er rammet på denne måten før, skriver Bergens Tidende(BT), som først omtalte saken.

Navigasjonsskjermer stjålet

De elleve nye Nissan Leaf-bilene sto utenfor bilbutikken Ecocar.

– Vi oppdaget tyveriet da vi skulle vise en bil til en kunde klokken 10 i morges, sier daglig leder Tony Tysse til BT.

Ruten på førersiden er knust på alle bilene.

– Navigasjonsskjermen med styreenheten, som står i midtkonsollen, er revet ut, og dashbordet er revet opp i bilene, forteller Tysse.

Han sier at innbruddene og tyveriene må ha skjedd i tidsrommet mellom klokken 18 tirsdag kveld og klokken 10 onsdag morgen.

– Jeg har aldri vært ute for noe sånt før, og aner ikke hva de skal med dette. Men jeg har hørt at det kan være mulig å kode om dette utstyret til andre Nissan Leaf-biler, sier Tysse.

Ikke sett maken

Politiet var onsdag morgen på stedet og undersøkte bilene.

Operasjonsleder Helge Blindheim i Vest politidistrikt forteller i 14-tiden at politiet fremdeles arbeider på stedet.

– Dette virker som et målrettet tyveri, i og med at det er samme delen, denne styringsenheten, som er fjernet fra alle de elleve bilene, sier Blindheim.

Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken.

– Vi driver teknisk og taktisk etterforskning. Dette er første gang jeg kan huske at elbiler er rammet på denne måten, sier operasjonslederen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.