Texas:

Innfører egen elbilavgift

Elbil-eiere i Texas må nå betale drøye 2000 kroner i året.

Den amerikanske delstaten Texas, her representert ved hovedstaden Austin, innfører fra 1. september en egen årlig avgift for elbiler. Foto: Shutterstock / NTB
Den amerikanske delstaten Texas, her representert ved hovedstaden Austin, innfører fra 1. september en egen årlig avgift for elbiler. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det er ikke overalt myndighetene har insentiver for at folk skal begynne å kjøre elbil, og enkelte steder snarere tvert om.

Guvernør Greg Abbott i den amerikanske delstaten Texas signerte sist helg en ny lov som gjør at elbileiere må betale $400 (~4250 kroner) for å registrere en ny bil, samt $200 i årlig avgift (~2125 kroner ). Det melder Dallas Morning News.

Årsaken til dette er at de som kjører fossildrevne biler betaler en avgift til delstaten når de fyller drivstoff. Den er på 52 øre per liter for bensin og noe høyere for diesel. Inntektene går blant annet til vedlikehold av motorveier og til skoler.

De rundt 200.000 elbilene i Texas vil da bidra med drøye 400 millioner kroner til denne ordningen hvert år. Beregninger viser imidlertid at bensinbiler i gjennomsnitt bidrar med $130 hver gjennom denne skatten hvert år. Altså vil elbileiere betale rundt 50 prosent mer.

Miljøaktivister protesterte mot det nye forslaget og mente dette var en straffende avgift som ville bremse innføringen av mindre forurensende biler, men forslaget ble vedtatt med 145 stemmer mot null i representantenes hus.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.