Lading av elbil:

Innfører lovpålagt krav om kortbetaling

Dermed kan ladebrikker og app’er snart være historie.

Innfører lovpålagt krav om kortbetaling
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Vi ser det nærmest daglig. Nesten hver gang vi kommer inn til en av de større ladeanleggene for elbil, står det noen og knoter med å få betalt, og dermed få satt i gang ladingen. Dette gjør hele brukeropplevelsen med elbil til et besvær, men nå er besværet snart over.

Fra 1. juni blir det et krav at alle nybygde ladestasjoner skal ha en kortløsning for betaling.

Ladebrikker, app-løsninger, og andre tekniske hindere blir dermed historie. Dermed kan du bare tappe, eller taste kode og klar som på enhver annen bensinstasjon.

Kravet fremstår nærmest som et hastevedtak, for endringen av lovverket ble først fremlagt 11. mai, og i dag – 30. juni – endrer Samferdselsdepartementet altså denne forskriften.

Per nå gjelder forskriften alle hurtigladere med en effekt på 50 kW eller mer.

Hva med de eksisterende?

Å endre eksisterende ladere er ikke et krav per nå, men Stortinget ba allerede i januar om at Regjeringen skulle stille krav om ettermontering av kontaktløs betaling på eksisterende ladeinfrastruktur innen utgangen av 2025.

Hva dette vil betyr for utbyggingen av laderne må vi få komme tilbake til. Det er åpenbart at en fysisk betalingsløsning på hvert ladepunkt aldri har vært en tenkt løsning for Tesla. Heller ikke Ionity har en slik infrastruktur i dag, men et krav i form av en forskrift vil etter alt å dømme komme for eksisterende ladere også, og det ganske raskt.

Det vil rydde opp i hele ladekaoset som pågår i dag, og det vil bli langt enklere for fremtidens elbileiere å konvertere fra fossilt til elektrisk.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.