Inviterer publikum til å lage Volvo-apper

Åpner «skattekiste» med gratis ressurser.

FØRSTE ELBIL FRA VOLVO: Animasjonsvideo fra Volvo som viser noen av funksjoner i XC40 Recharge Pure Electric. Nå inviteres publikum til å lage apper til bilen. Video: Volvo Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): Bilparken elektrifiseres høyt tempo, og bilene blir stadig smartere. Mye av funksjonaliteten som enten er her allerede, eller kommer i tiden framover, ble for kort tid siden avskrevet som ren sci-fi.

Sikkerhet står sentralt i mye av funksjonaliteten, for eksempel innen selvkjøring og biler som kommuniserer med hverandre for å varsle og håndtere utfordringer som måtte dukke opp på veien.

Mange forventer at føreren etter hvert vil få mindre og mindre med selve kjøringen å gjøre, og store skjermer innbyr gjerne til underholdning og spill. Men enn så lenge er det meste ting som vil være forbeholdt andre i bilen enn den som holder i rattet.

Google i sentrum

Volvo har valgt operativsystemet Android Automotive fra Google til å håndtere det hele. Det er i bunn og grunn det samme operativsystemet som kjører i millioner av mobiltelefoner og nettbrett, bare tilpasset infotainment-miljøet i biler.

Det finnes allerede mange apper og tjenester for Android Automotive, både gratis-apper og apper du må betale for. Stemmestyring, Musikk/radio-apper (som Spotify og TuneIn Radio), videostrømming (som ExoPlayer) meldingsapper, kart-apper, parkerings-apper og lade-apper er blant kategoriene, og flere kommer til hele tiden.

STOR SKJERM: Infotainment-skjermen i Volvo måler 12,3 tommer, og er godt egnet til apper av ymse slag. Foto: Fred Magne Skillebæk
STOR SKJERM: Infotainment-skjermen i Volvo måler 12,3 tommer, og er godt egnet til apper av ymse slag. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer

Inviterer folk til å bidra

Det kan også være apper som er spesiallaget for enkelte biler, og det er dette utviklingsarbeidet Volvo nå inviterer publikum til å ta del i. De har lansert en egen innovasjonsportal, der alle kan la fantasien løpe løpsk. Volvo omtaler det som «en skattekiste» av verktøy, som kan brukes uten kostnad.

- Bilene våre blir stadig smartere og mer tilkoblet, og med det kommer en økende etterspørsel etter apper og tjenester blant kundene våre, sier teknologidirektør hos Volvo Cars, Henrik Green.

Via portalen tilbyr de blant annet en en 3D-modell av Volvo XC40 Recharge, et offentlig tilgjengelig API, LiDAR-datasett og en Android Automotive-emulator, slik at man kan prøvekjøre appene på PC-en.

API-et gjør det blant annet mulig å få tilgang til kjøretøyets dashbord-data, som ladehastighet, batterinivå og tripteller, som dermed kan bakes inn appene.

3D-MODELL: Utviklere kan bruke en 3D-modell av XC40 Recharge, for eksempel til å illustrere funksjoner i apper. Foto: Volvo
3D-MODELL: Utviklere kan bruke en 3D-modell av XC40 Recharge, for eksempel til å illustrere funksjoner i apper. Foto: Volvo Vis mer

- Ved å gjøre disse ressursene offentlig tilgjengelige, støtter vi utviklere i og utenfor selskapet vårt, og samarbeider med de beste av de beste innen sine felt, sier Green.

Du finner mer informasjon om initiativet og hvordan man tar del i prosjektet på Volvos nettsted for app-utvikling.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.