Hyundai Ioniq 5 blir ny

Ioniq 5 oppgraderes - her er prisene

Får blant annet bedre rekkevidde og raskere lading på vinteren. Nå er også prisene klare.

IONIQ 5: Bilen har gjort det skarpt i en rekke tester, og nå står den allerede foran sin første store oppgradering. Foto: Fred Magne Skillebæk
IONIQ 5: Bilen har gjort det skarpt i en rekke tester, og nå står den allerede foran sin første store oppgradering. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Ioniq 5 var en av fjorårets aller mest omtalte elbilnyheter, og har rukket å bli registrert i 4649 eksemplarer så langt her til lands. Faktisk ble den Norges aller mest registrerte bil i februar, ifølge Elbilstatistikk.no.

Spesielt utgavene med drift på alle fire hjul har vært populære, og i skrivende stund er det lange ventelister på disse.

Bilen har et batteripakke med kapasitet på 72,6 kWh, som gir en rekkevidde på 460 kilometer på utgave med firehjulsdrift og 481 kilometer med drift på bakhjulene, målt etter WLTP-standarden.

Bedre rekkevidde, raskere lading

Søstermodell Kia EV6 er bygd på samme plattform og deler det meste av tekniske komponenter, men batteripakka på Long range-utgavene har noe bedre kapasitet, med sine 77,4 kWh. Det er en av forklaringene på at EV6 har bedre rekkevidde (inntil 528 kilometer).

Nå oppgraderes også Ioniq 5 med batteripakke med tilsvarende kapasitet, bekrefter Hyundai, noe som sannsynligvis vil gi en forbedring i rekkevidden på rundt 30 kilometer.

I tillegg vil den oppgraderte utgaven få batteriforvarming. Ved å angi hvor man skal lade i navigasjonssystemet, vil systemet sørge for at batteritemperaturen er optimal når man ankommer ladestasjonen.

Dette skal sørge for bedre ladehastighet, spesielt når det er kaldt. Både Ioniq 5 og Kia EV6 har måttet tåle kritikk for at ladehastigheten kan bli vesentlig tregere når det er kaldt i været.

ELGTEST: Kia EV6 og Ioniq5 fikk kjørt seg på en flystripe i Danmark. Video: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Dessuten får bilen forbedrede fjæringer som skal sørge for bedre respons fra både for- og bakakslingen, noe Hyundai lover skal gi bedre kjørekomfort.

Til sist vil man også kunne bestille bilen med kamerabaserte speil både innvendig og utvendig. Det innvendige speilet sørger for å optimalisere utsynet bakover, takket være et høytmontert kamera i hekken. Digitale, utvendige speil på dørene, vil sørge for redusert luftmotstand med tilhørende redusert forbruk.

OPPDATERT 1.3.2022: Vi har nettopp fått bekreftet de nye prisene fra Hyundai. Disse er:

  • IONIQ 5 Long Range RWD Premium - 479.000 kroner
  • IONIQ 5 Long Range AWD Premium - 509.000 kroner
  • Tillegg for 20'' lettmetallfelger - 5000 kroner
  • Tillegg for Vision Pack (krever 20'' lettmetallfelger) - 15.000 kroner
  • Tillegg for Vision Pack Plus (krever Vision Pack) - 15.000 kroner
    I tillegg kommer et leveringstillegg i prisen på 10.900 kroner

Kommer senere i år

Hyundai bekrefter at den oppgraderte Ioniq 5 blir tilgjengelig for norske kunder i andre halvår 2022.

Elbil24 har testet Ioniq 5 ved flere anledninger, og har også kjørt sammenligningstest mot Kia EV6. Den finner du her:

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.