Årets Bil i verden 2019:

Jaguar i-Pace med storeslem

Den tok ikke bare tittelen Årets Bil i Norge og Europa. Den tok alt.

STOLT: Ian Callum kan stolt holde premien for å bli kåret til Årets Bil i Europa i Geneve i mars. Nå har han også tatt tittelen World Car of the Year og World Car design of the Year 2019. Foto: Jaguar
STOLT: Ian Callum kan stolt holde premien for å bli kåret til Årets Bil i Europa i Geneve i mars. Nå har han også tatt tittelen World Car of the Year og World Car design of the Year 2019. Foto: Jaguar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24):

La oss begynne med en kald og sur dag i oktober, rett utenfor Oslo. Aller Medias flere motor-redaksjoner var samlet, sammen med et knippe eksterne profilerte og kompetente dommere.

I løpet av denne dagen skulle det velges ut en enkelt vinner blant finalistene i konkurransen om tittelen Årets Bil 2019 i Norge.

Svaret er nå for lengst kjent. Den fortjente vinneren av den gjeveste tittelen ble Jaguar i-Pace.

Fire måneder senere

Den norske juryen må i rettferdighetens navn se seg overlegen av COTY-juryen, de som hvert eneste år har kåret Car of the Year i Europa. Det skal legges til at Europa-juryens eneste norske medlem, Rune Korsvoll, jobber for i motorredaksjonen i Aller Media AS.

Første uken i mars hvert år går Geneve Motor Show av stabelen, og hvert år blir Årets Bil i Europa annonsert på denne messen. 2019 var intet unntak, og hvilken bil trakk det lengste strået?

Jaguar i-Pace ble kåret til Årets Bil i Europa i 2019.

Reprise

Først Norge, deretter Europa. Hva mer kunne i-Pace krafse til seg av premier og utmerkelser etter dette, er det kanskje mange som spør seg.

Vel COTY, den europeiske prisen, er kanskje den mest verdifulle prisen en bil kan hanke inn. Men når dette er gjort er det med vel vitende om at det også finnes en pris som heter World Car of the Year.

88 dommere verden over skal si sitt for å kåre en vinner.

VERDENSBILEN: Hva kan overgå tittelen World Car of the Year 2019? Foto: Jaguar
VERDENSBILEN: Hva kan overgå tittelen World Car of the Year 2019? Foto: Jaguar Vis mer

Denne ble tidligere utdelt under NAIAS, North American International Auto Show i Detroit, men er nå flyttet til NYIAS, altså New York International Auto Show, som går av stabelen i påsken hvert eneste år. Og jo da.

Nå er det offisielt at Jaguar stakk av med seieren også her.

Bilen har med andre ord vunnet den norske, den europeiske, og den globale tittelen Årets Bil 2019.

Enda mer

Det er bare å gratulere for disse tre titlene. Men det stopper ikke der.

Bilen vant også tittelen World Design Car of the Year 2019, og World Green Car of the Year 2019.

HEDER OG ÆRE: Jaguar høster god kritikk fra alle hold, også for sitt design. Foto: Jaguar
HEDER OG ÆRE: Jaguar høster god kritikk fra alle hold, også for sitt design. Foto: Jaguar Vis mer

Det skal sies at bilen unngikk noen av de største konkurrentene i noen av konkurransene. Audi e-tron var ikke klar til verken den norske, eller den europeiske konkurransen, ei heller Mercedes-Benz EQC eller Tesla Model 3.

Men det er likevel en bragd av dimensjoner at en elektrisk bil klarer en slik storeslem.

Vi bøyer oss i hatten og gratulerer. Når det er sagt, husket jeg å nevne at bilen også vant tittelen Årets Bil 2019 i Tyskland?

Bare nevner det.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.