Jeep Avenger er Car of the Year 2023

Seiersropene kunne høres over hele Brüssel Motor Show da de siste poengene ble delt ut.

FORNØYD: Jeep-sjef Antionelle Bruno mottar den prestisjefyllte premien fra den nyvalgte presidenten i Car of the Year, Søren Rasmussen.
FORNØYD: Jeep-sjef Antionelle Bruno mottar den prestisjefyllte premien fra den nyvalgte presidenten i Car of the Year, Søren Rasmussen. Vis mer

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24):

Saken oppdateres

Syv biler stod igjen i finalen i da 61 jurymedlemmer fra 27 forskjellige land skulle kåre Car of the Year 2023 denne uken. De syv finalistene ble i år kjørt gjennom de siste testene på baneanlegget Circuit Jules Tacheny, rett utenfor Brüssel.

Fagredaktør i Elbil24, Fred Magne Skillebæk, er det norske jurymedlemmet, og har denne uken deltatt på disse testene.

Jeep Avenger er Car of the Year 2023

Torsdag ettermiddag hadde de siste jurymedlemmene avlevert sine poeng, og i dag, fredag 13. desember ble vinneren annonsert under stor ståhei på bilutstillingen i Brüssel.

Seieren, og vinner av den svært prestisjetunge prisen, gikk i år til Jeep Avenger. Den europeiske delen av Jeep hører hjemme i Italia, og et italiensk jungelbrøl runget gjennom hele Brussel Motor Show sine haller da seieren var et faktum..

Også det norske jurymedlemmet, Fred Magne Skillebæk fra Elbil24, hadde Jeep Avenger oppe blant topp tre i sin stemmeavgivning.

-Jeep Avenger overrasker på veldig mange områder. De har laget en småbil som er tøff, har svært gode kjøreegenskaper, en komfort man sjelden opplever i en såpass liten bil, og den er praktisk., sier han om vinneren.

Antoinella Bruno, sjefen for selskapet, var rask med å dedikere seieren til hele utviklingsteamet, med god grunn. Jeep har en relativt liten organisasjon i Europa, og Avenger er en bil laget i Europa for Europa.

Også i Norge var det jubel i gangene.

Jeep Avenger er Car of the Year 2023

- Det er først og fremst utrolig hyggelig, og en fantastisk god start på relanseringen av Jeep som merke i både Europa og Norge. For organisasjonen vår er det unektelig en skikkelig adrenalinbombe som vi tar med oss inn i lanseringsperioden som snart er i gang. Dette vil ikke minst forhandlerne sette stor pris på, sier Stein Pettersen, PR-sjef for Jeep hos den norske importøren, Bertel O. Steen AS.

De andre pallplassene gikk til henholdsvis VW ID.Buzz og Nissan Ariya.

Elbil24 gratulerer Jeep med vinneren, og at det nok en gang var en elbil som stakk av med seieren.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.