Verdenspremiere på Jeep Avenger:

Jeep går elektrisk med Avenger

Og de tar med seg merkets hovedsignatur - firehjulsdriften.

OFF-ROAD: Jeep Avanger 4x4 Concept er den firehjulsdrevne utgaven som kommer nærmere 2025.
OFF-ROAD: Jeep Avanger 4x4 Concept er den firehjulsdrevne utgaven som kommer nærmere 2025. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Bilmessen i Paris er akkurat sparket i gang. Jeep, som er blitt en del av Stellantis-gruppen, kliner til ved å vise oss to biler. Den ene er det de sier er verdenspremieren for kompakt-SUV’en Jeep Avenger. I tillegg viser de også en konseptutgave av 4x4-utgaven av samme bil.

Elbil24 har sett Avenger tidligere, under en test for Car of the Year juryen, der undertegnede er det norske jurymedlemmet.

Avenger er en kompakt-SUV som hører hjemme i B-segmentet. Der vil den havne inn i samme kategori som Stellantis-slektningene Peugeot e-2008 og Opel Mokka e.

Lengden oppgis å være 4,08 meter, men med et hjul i hvert hjørne vil den likevel ha en bakkeklaring på hele 20 centimeter. Det er mye på en såpass kort bil.

Jeep går elektrisk med Avenger

Gode hjelpere

At hjulene står i hvert hjørne er også av stor betydning for angrepsvinkelen når du skal ut i terrenget. Da slipper du at overhenget foran eller bak subber nedi og ødelegger muligheten for fremkommelighet.

Avenger får også to hjelpesystemer for kjøring i terrenget, med SelecTerrain som byr på seks forskjellige kjøreprogrammer, avhengig av hva og hvor du skal. Her finner du blant annet Evo, Sport, Snø, Mud (gjørme) og Sand.

I tillegg har bilen «Hill Descent Control» som effektivt bremser deg ned de bratteste bakkene automatisk, og ikke tro du er i stand til å gjøre dette like godt selv. Du har som kjent kun én bremsepedal som påvirker alle fire hjulene samtidig, mens et slikt hjelpesystem lynraskt skifter mellom å bremse opp de fire hjulene uavhengig av hverandre.

Kjent drivlinje

Jeep Avenger 4xe, som er dens fulle navn, vil få den nye andregenerasjons drivlinjen til disse bilene, som betyr en elmotor på 156 hestekrefter fra et dreiemoment på 260 Nm, og et batteri på 54 kWh.

Dette skal være nok til å flytte den forhjulsdrevne Avenger 4xe over 40 mil, målt etter WLTP-metoden.

Når det gjelder ladehastighet har også Avenger den samme ladeeffekten som sine slektninger. Det betyr en effekttopp på 100 kW ved hurtiglading, og 7,2 kW som standard hjemmelading. Ønsker du 11 kW ombordlader, så regner vi med at dette blir tilgjengelig som tilbehør også på Avenger.

Dise folkene har bygd om en Tesla 3 til en skikkelig terrengbil. Hvordan klarer den seg mot en av verdens råeste offroadere? Alt vinkling med bilde av Teslaen som vader (bilde lastet opp i labrador): Klarer Teslaen dette? Vis mer

4x4

Dersom du er en ihuga Jeep-entusiast og ble skuffet over at Avenger kommer med tohjulsdrift, så er det bare å smøre seg med tålmodighet. På bilmessen i Paris avduket de nemlig også en firehjulsdreven utgave, Avenger 4x4. Denne hadde et røffere utseende, takket være feitere All-Terrain dekk, og detaljer i både front- og bakfanger som fortalte at den er lagd for et mer hardbarka bruk.

Denne konseptutgaven var også utstyrt med ekstra LED-lys og svart foliert panser. Om dette blir å få som tilbehør fra Jeep må vi bare vente å se, når tiden kommer.

Selv om Jeep Avenger kommer med firehjulsdrift og har relativt god bakkeklaring, så vil den nok bli sett på som en rebelsk ungdom av en livslang Jeep-entusiast. Men om du først skal ha deg en typisk kompakt-SUV, altså en av de mindre slaget for et mer daglig bruk, hvorfor ikke ha noe som både gjør jobben og ser tøff ut? I mine øyne er valget lett – heller tøft enn kjedelig.

Og skulle ikke dette være tøft nok for deg, så kan vi trøste med at Jeep kommer med ytterligere tre fullelektriske modeller før 2025 er omme.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.