Jeep

Jeep med to nye elbiler - denne er først ut

Deres første elbil gikk til topps i kåringen av årets bil. Nå er to nye modeller på vei, og det snakkes om imponerende rekkevidde.

Foto: Jeep.
Foto: Jeep. Vis mer
Publisert

(Elbil24): Jeep lanserte sin første elektriske bil i 2023. Modellen fikk navnet Avenger og den ble kåret til Car of the year 2023.

Jeep Avenger er først og fremst en bil beregnet på Europa, men nå gjør Jeep seg klar for å lansere sin første helelektriske bil globalt.

Allerede førstkommende høst starter salget av helt nye Jeep Wagoneer S i USA og i de viktigste markedene rundt i verden. Det opplyser Jeep i en pressemelding.

Foreløpig er det ikke bekreftet om Wagoneer S rekker å komme til Norge innen utgangen av 2024, men disse modellene kommer helt sikkert:

0-100 km/t på 3,5 sekunder

Nye Wagoneer S er bygget som en elbil fra bunnen. Jeep lover at modellen vil levere i tråd med sitt Jeep-DNA og tilby «enestående fremkommelighet og terrengegenskaper».

Wagoneer S er en SUV som måler 4,91 meter i lengden og blir Jeeps konkurrent til Range Rover. Modellen utstyres med 600 hestekrefter og skal gjøre unna 0-100 km/t-sprinten på knallsterke 3,5 sekunder.

Om du er mer opptatt av rekkevidden, kan vi informere om at det snakkes om en rekkevidde på minst 70 mil.

Jeep opplyser at de syv stolpene i grillen for første gang vil være LED-belyst. Et slankt eksteriørdesign skal ifølge Jeep sørge for at Wagoneer S være effektiv også ute på landeveien.

De fleste bilprodusentene har stort fokus på elbiler, men det betyr ikke at man må gå glipp av gir:

Vi tester Lexus UX 300e, en elbil - med girspak. Vis mer

Jeep uten tak og dører

Tilbake i september 2022 presenterte Jeep sine planer for kommende elbiler. Da ble modellen Recon vist frem, og Elbil24 vet at det er denne som i tillegg til Wagoneer S vil bli lansert i løpet av året.

Per nå er planen at Wagoneer S får verdenspremiere rundt påsketider, mens Recon etter all sannsynlighet vises i Los Angeles til høsten.

Recon bygges som elbil fra bunnen av og vil naturligvis by på firehjulsdrift. Modellen blir på størrelse med Jeep Wrangler og vil arve egenskaper fra både Wrangler og Gladiator, noe som kan bety muligheter for å kjøre uten tak, vinduer og dører.

- Nye Jeep Wagoneer S er en del av Jeep-merkets pågående elektrifisering som gjør dagens 4xe til en helelektrisk 4x4 - i jakten på merkets visjon om å oppnå frihet uten utslipp. Planen støtter fullt ut målene for netto null karbonutslipp som Stellantis har satt som mål for sin strategiske plan, Dare Forward 2030, sier informasjonsdirektør Stein Pettersen i Stellantis Norge.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.